Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cokertme-kebabi.jpg

Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kilo dana kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 3 büyük diş sarımsak
  • 3 adet patates
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
Ortası için:
  • 4-5 kaşık yoğurt
  • 2 büyük diş sarımsak
  • Tuz
Sosu için:
  • 2 adet domates
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı terem yağı

Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patatesler ince ince doğranır ve nişastası çıkması için suda bekletilir.
  2. Nişastası çıkan patates bir bez ile kurutulur ve kızartılır.
  3. Et ocağa alınarak suyu gidene kadar pişirilir ve terem yağı, soğan, sarımsak rendelenerek eklenir.
  4. Baharatlarda atıldıktan sonra bir müddet pişirilir.
  5. Domatesler soyulup doğranır ve teremyağı eklenen tavaya doğranan domates salça ve baharatlar eklenerek pişirilir.
  6. Sarımsaklı yoğurt da yapılır.
  7. Sırasıyla patates, sarımsaklı yoğurt, domates sos ve eti üzerine konuşarak servis yapılır. Afiyet olsun….
 
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt