Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çörek Otlu Misket Kurabiye (Buzluk Kurabiyesi)

Çörek Otlu Misket Kurabiye (Buzluk Kurabiyesi)
0
17

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
corek-otlu-misket-kurabiye-buzluk-kurabiyesi.jpg

Çörek Otlu Misket Kurabiye (Buzluk Kurabiyesi) Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram margarin yumuşamış
  • 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 4 yemek kaşığı sirke (üzümde olur elmada olur)
  • 1 tatlı kaşığı dolusu pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6, 5-7 su bardağı ortası un

Çörek Otlu Misket Kurabiye (Buzluk Kurabiyesi) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumuşamış margarinimizi leğenimize alıyoruz.
  2. Sıvı yağ, yumurta akı, tuz, pudra şekeri ve sirkeyi ek ediyoruz.
  3. Elimizle güzelce karıştırıyoruz.
  4. Unumuzu, yavaş yavaş üzerine ek ediyoruz kabartma tozunu da ek ettikten sonra güzelce yoğuruyoruz unumuzu denetimli ekleyelim undan una fark olabiliyor ben 6. 5 su bardağı un kullandım siz unun kalitesine nazaran denetimi ekleyin.
  5. Unumuzu koyduktan sonra, hamurumuzu yoğuruyoruz.
  6. Yumuşak bir hamur olması lazım.
  7. En son üzerine 2 yemek kaşığı çörek otunu ve susamı ilave  ediyoruz ve tekrar yoğuruyoruz düzgünce karışması için.
  8. Misket büyüklüğünde modüller koparıp, elimizle yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz .Ben yarısını kare form verdim istediğiniz üzere yapabilirsiniz.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürüp(sevmiyorsanız sürmeden pişirebilirsiniz), evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında, kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: şahane bir tanım kurabiyeyi pişirdikten sonra soğumaya bırakın soğuduktan sonra derin dondurucuya koyun tam misafirlik bir tanım tadıda şahane buzluktan 1 gece evvel çıkarıp ısıtmadan tükete bilirsiniz güya yeni yapmışsınız üzere tazecik oluyor deneyenlere afiyet olsun. ????????.
 

Similar threads

Kıyır Kıyır Misket Kurabiye (Buzluk Kurabiyesi) Tanımı İçin Materyaller 250 gram margarin yumuşamış2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)1 su bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı çörek otu2 yemek kaşığı susam4 yemek kaşığı sirke (Üzümde olur elmada olur)1 tatlı kaşığı dolusu pudra şekeri1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Kıyır Kıyır Misket Kurabiye (Buzluk Kurabiyesi) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram margarin yumuşamış2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)1 su bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı çörek otu2 yemek kaşığı susam4 yemek kaşığı sirke (üzümde olur elmada olur)1 tatlı kaşığı dolusu pudra şekeri1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Çörek Otlu Misket Kurabiyesi (Buzluk Kurabiyesi) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı çörek otu2 yumurta (Beyazı içine sarısı üstüne sürülecek)Yarım paket kabartma tozu2 yemek kaşığı pudra şekeri2-3 yemek kaşığı elma sirkesi1,5 tatlı kaşığı tuz4-5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Çörek Otlu Misket Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 125 gram tereyağı yahut margarin1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)1 çay bardağı sıvı yağ1 silme tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı mahlep ( olmasada olur)1 yemek kaşığı sirke2 yemek kaşığı çörek otu1 paket kabartma tozu3-4 su bardağı un (aldığı kadar)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Çörek Otlu Ağızda Dağılan Lokmalık Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1.5 yemek kaşığı çörek otu1.5 tatlı kaşığı şeker1 çay kaşığı tuz1 paket kabartma tozu1 yumurta akı sarısı üzerineUn Üzeri için Yumurta sarısıSusam Çörek Otlu Ağızda Dağılan Lokmalık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt