
Damakta Tadı Kalan Erişteli Tarhana Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 6 kaşık tarhana
- Yarım yemek kaşığı salça
- Küçük uzunluk soğan
- 1 avuç erişte
- 8 su bardağı su
- 1 adet bulyon yada tavuk suyu
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı nane
- Yarım kaşık karabiber
Damakta Tadı Kalan Erişteli Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel tarhanayı bir buçuk şu bardağı hafif sıcak suyla ıslatın.
- Soğanı küçük küçük doğradıktan sonra tencereye aldığınız yağ içinde pembeleşinceye kadar kavurun, yarım yemek kaşığı salçayı düzgünce kavurun.
- Bir avuç erişteyi ekleyip bir dakika daha kavurun ıslattığınız tarhanayı sulandırıp, ekleyin kaynayana kadar karıştırın topaklanmasın diye.
- Kaynadıktan sonra baharatlarınızı yani nane, pulbiber karabiberinizi ekleyip, beş dakika kaynatın sonra servis edin. Şimdiden afiyet olsun.