iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
Harcı için;
bir su bardağı sütlü bulgur
250 gr keçi peyniri
Karabiber
Hamuru için;
2,5 su bardağı un
Zeytinyağ
Tuz
Su
Malzemeler:
Derin bir kaba konan un, tuz su ve zeytinyağı yoğurulmaya başlanır Kula memesi kıvamına gelen hamur dinlenmeye bırakılır Dinlendikten sonra hamur açılarak inde yufkalar haline getirilir
İç harcı için; sütlü bulgur, karabiber ve biraz su eklenir karıştırılır Kelle peyniri rendelenip eklenir
Hazırlanan iç harcı yufkanın her yerine gelecek şekilde serpilir Yufkanın bir kenarı katlanıp ince bir şerit şeklinde
kesildikten sonra kesilen kısım içte kalacak şekilde sarık gibi kıvrılır Bütün yufka aynı şekilde ucundan kesilip incecik katlanarak sarılıyor Yağlanan tepsiye yerleştiriliyor ve üzerine zeytinyağı gezdiriliyor 150 derece fırında 20 dakika pişiriliyor Piştikten sonra teker teker yoğurda bulanan dede sarıkları servis tabağına alınır ve üzerine pul biber tereyağı ve karabiber gezdirilir
Harcı için;
bir su bardağı sütlü bulgur
250 gr keçi peyniri
Karabiber
Hamuru için;
2,5 su bardağı un
Zeytinyağ
Tuz
Su
Malzemeler:
Derin bir kaba konan un, tuz su ve zeytinyağı yoğurulmaya başlanır Kula memesi kıvamına gelen hamur dinlenmeye bırakılır Dinlendikten sonra hamur açılarak inde yufkalar haline getirilir
İç harcı için; sütlü bulgur, karabiber ve biraz su eklenir karıştırılır Kelle peyniri rendelenip eklenir
Hazırlanan iç harcı yufkanın her yerine gelecek şekilde serpilir Yufkanın bir kenarı katlanıp ince bir şerit şeklinde
kesildikten sonra kesilen kısım içte kalacak şekilde sarık gibi kıvrılır Bütün yufka aynı şekilde ucundan kesilip incecik katlanarak sarılıyor Yağlanan tepsiye yerleştiriliyor ve üzerine zeytinyağı gezdiriliyor 150 derece fırında 20 dakika pişiriliyor Piştikten sonra teker teker yoğurda bulanan dede sarıkları servis tabağına alınır ve üzerine pul biber tereyağı ve karabiber gezdirilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.