elektronikci
FD Üye

Dereotlu Havuçlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 240 gram tereyağı yada margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- Yarım demet dereotu
- 1,5 adet havuç
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 gram kadar yaş yada kuru maya
- 4 su bardağı kadar un (una göre 5 su bardağıda olabilir )
Dereotlu Havuçlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumuşamış tereyağını ,yoğurdu ,yumurtaları ve sıvı yağı ,toz şekeri,kuru mayayı güzelce krema şekline gelene kadar karıştıralım .
- Daha sonra 2 bardak un ve kabarma tozunu ekleyelim.
- Sonrada rendelediğimiz havuçları ve ince kıyılmış dere otunu koyalım.
- Yoğurtmaya devam ederken kalan 2 bardak unuta ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak .
- Daha sonra 50 gramlık bezeler yapıp içine peynir koyarak şekil verelim.
- Sonra 20 dk kadar tepside dinlendirelim .
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış formda kızarıncaya kadar pişirelim.
- Piştikten sonrada 6 -7 dk soğumasını bekliyoruz sonra afiyet olsun.