Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet dereotu
- Aldığı kadar un (Yumuşak ele yapışmayan hamur olacak)
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına sırasıyla yoğurt, sıvı yağ, yumurtayı koyalım şöyle bir karıştıralım.
- Daha sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyelim. Kabartma tozunu da koyalım.
- Unu yavaş yavaş ekleyelim ben yaklaşık 2 bardağa yakın kullandım.
- Yoğurduktan sonra tepsiye dizelim.
- Üstüne yumurta sarısı sürelim.
- 180 derecede 10 dakika kadar üzeri renk alana kadar pişirelim. Afiyet olsun .
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.