Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Börek

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Börek
0
113

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
İç sos için;
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle sos için bütün gereçleri yumurta sarısı hariç karıştırıyoruz ( sarısı üzerine sürülecek) geniş bir kapda peynir ve maydanozu karıştırıyoruz.
  2. Yufkaları geniş alana düz bir formda yerleştirip üzerine sosu uygunca boca ediyoruz.
  3. Bu biçimde 3 yufkayı üst üste sereceğiz.
  4. En son kata peyniri heryere denk gelecek biçimde serpiyoruz.
  5. Sonra yufkanın iki köşesinden ortaya hakikat eşit halde rulo olarak sarp ortasında keserek ikiye ayırıyoruz.
  6. Uzun halde olan yufkaları üçken formda keserek tepsiye yerleştiriyoruz.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürerek, ister susam ister çörek otu serperek, 180 yahut 200 derece pişiriyoruz.
Afiyet olsun ????.

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Unlu Patatesli Börek (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yufka1 adet yumurta sarısıSusam İç harcı için; 3 adet haşlanmış patates1 adet soğan1 yemek kaşığı salça7-9 dal maydanoz1 çay kaşığı pulbiber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kuru nane3-4 yemek kaşığı sıvıyağ1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler Küçük uzunluk karnabahar Bulamak için sos; 1 çay bardağı süt1 tane yumurtaYarım çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuzİsteğe nazaran pul biber Sostan sonra bulamak için; 1 kase galeta unu (ben kendi hazırladığım galeta unumu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Kalamar Tanımı İçin Malzemeler 2 modül tavuk göğsüYarım şişe soda1 adet yumurta2 diş sarımsak1 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı unYarım tatlı kaşığı tatlı toz biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı karbonatTuz Kızartmak için; Sıvı yağ Dışı Çıtır İçi Yumuşacık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Şöbiyet Tanımı (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka125 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ İçi için; 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz İrmik kreması için; 2 su bardağı süt1 çay bardağından bir parmak eksik irmikÇok az vanilya (çay kaşığı ucuyla) Şerbeti için; 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Baharatlı Patates İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır Tanımı İçin Materyaller 500 gram patates4 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay bardağı su1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı pulbiber1 çay kaşığı tuz Baharatlı Patates İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt