Diyetlik kahvaltılar
Kahvaltı kişinin beslenmesinde onemli olduğu bilindiği halde kendimi ac hissetmiyorum deyip kolaylıkla atlanan oğunlerin başında gelmektedir Gercekte kahvaltı 8 ya da 12 saatlik aclıktan sonra vucudumuzun ihtiyacı olan enerjiyi sağlayacak en onemli oğundur
Kahvaltı yapmayan kişilerde oğrenme yeteneklerinde azalma, belleklerinde zayıflama, yorgunluk, halsizlik, gerginlik, gunluk yapılan becerilerde ve performansta duşme ve cevreye karşı ilgide azalma gorulur
Bunun yanında kahvaltı yaparak gune başlayan kişilerin gunun ilerleyen saatlerinde daha guclu ve dayanıklı oldukları, konsantrasyon gucluğu cekmedikleri belirlenmiştir
• Kepekli ekmek tuketin
• Yediğiniz sebze ve iceceklere limon sıkarak tuketin
• Pestil, dut kurusu gibi doğal ve organik olarak hazırlanmış besinler yiyin
• 1 adet haşlanmış patates yiyin
• Yanmış yağ kanserojen olduğundan yağda kızartılmış patates ve yağda kavrulmuş diğer urunleri tuketmeyin
• Siyah caydaki tanen maddesi ozellikle cocuklarda demir eksikliğine ve vucudun bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olduğu icin kahvaltıda siyah cay yerine yeşil cay, kekik cayı veya bitki cayı tuketin
• Cocuklarınıza mutlaka ceviz, fındık, badem, cekirdekli kuruuzum, yumurta yedirin
• Doğal olarak uretilmiş muslinin icine sut değil portakal suyu koyarak tuketin İcine bir tatlı kaşığı bal koyarak tatlandırabilirsiniz Musli yemek cocukların beyin ve beden enerjilerini yukseltir Sınava girecek cocukların zihin acıklığına yararlı olur
• Kahvaltıda peynir olarak Keci peyniri tercih edin
• Kahvaltıda mutlaka maydanoz, tere, roka, havuc gibi sebzeleri tuketin
• Doğal yetiştirilmiş, kuzu veya keci etinden uretilen salam, sosis, sucuk tuketin
Kahvaltı kişinin beslenmesinde onemli olduğu bilindiği halde kendimi ac hissetmiyorum deyip kolaylıkla atlanan oğunlerin başında gelmektedir Gercekte kahvaltı 8 ya da 12 saatlik aclıktan sonra vucudumuzun ihtiyacı olan enerjiyi sağlayacak en onemli oğundur
Kahvaltı yapmayan kişilerde oğrenme yeteneklerinde azalma, belleklerinde zayıflama, yorgunluk, halsizlik, gerginlik, gunluk yapılan becerilerde ve performansta duşme ve cevreye karşı ilgide azalma gorulur
Bunun yanında kahvaltı yaparak gune başlayan kişilerin gunun ilerleyen saatlerinde daha guclu ve dayanıklı oldukları, konsantrasyon gucluğu cekmedikleri belirlenmiştir
• Kepekli ekmek tuketin
• Yediğiniz sebze ve iceceklere limon sıkarak tuketin
• Pestil, dut kurusu gibi doğal ve organik olarak hazırlanmış besinler yiyin
• 1 adet haşlanmış patates yiyin
• Yanmış yağ kanserojen olduğundan yağda kızartılmış patates ve yağda kavrulmuş diğer urunleri tuketmeyin
• Siyah caydaki tanen maddesi ozellikle cocuklarda demir eksikliğine ve vucudun bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olduğu icin kahvaltıda siyah cay yerine yeşil cay, kekik cayı veya bitki cayı tuketin
• Cocuklarınıza mutlaka ceviz, fındık, badem, cekirdekli kuruuzum, yumurta yedirin
• Doğal olarak uretilmiş muslinin icine sut değil portakal suyu koyarak tuketin İcine bir tatlı kaşığı bal koyarak tatlandırabilirsiniz Musli yemek cocukların beyin ve beden enerjilerini yukseltir Sınava girecek cocukların zihin acıklığına yararlı olur
• Kahvaltıda peynir olarak Keci peyniri tercih edin
• Kahvaltıda mutlaka maydanoz, tere, roka, havuc gibi sebzeleri tuketin
• Doğal yetiştirilmiş, kuzu veya keci etinden uretilen salam, sosis, sucuk tuketin