
Doğal Antibiyotik Sarımsak Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 425 cc’lik kavanoz
- 250 gram sarımsak
- 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
- Çay bardağının 1/4 (çeyrek) ü kadar sirke
- 1 çay kaşığının ucuyla limon tuzu
- Kavanozun ağzına kadar içme suyu
Doğal Antibiyotik Sarımsak Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sarımsaklarımızın kabuklarını soyuyoruz. (Kolay soyulmayan küçük sarımsakları sıcak suyun içinde bekletebilirsiniz
- Baş kısımları kesip bir kasenin içerisine alıyoruz.
- Büyük olan dişleri ikiye bölüyoruz. 1 tatlı kaşığı kaya tuzunu ilave edip elimizle ovuyoruz ve daha sonra duruluyoruz.
- Sonra turşuyu yapacak olduğumuz kavanozun içerisine sarımsakları döküyoruz.
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzunu, sirkeyi, limon tuzunu koyuyoruz.
- Ağzına kadar içme suyu ilave edip kapağını kapatıyoruz.
- Biraz çalkaladıktan sonra turşumuzu beklemeye bırakıyoruz.Turşumuz 7 gün sonra hazır????
Doğal Antibiyotik Sarımsak Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı