iltasyazilim
FD Üye
Domuz Gribine karşısında Koruyan Besinler
Domuz Gribine Yakalanmamak İçin Nasıl Beslenmeliyiz?
Bilim adamları aşıdan önce dikkat edilmesi gereken noktanın bağışıklık sistemini dinç tutmak olduğuna uyarı çekti Bunun yanında hastalığa yakalandığınız zaman virüsü yenebilmek için de en önemli önkoşul bu İşte bağışıklık sistemini domuz gribine karşısında enerjik yakalamak için tüketmeniz gereken gıdalar:
Kırmızı biber: Portakalda bulunan C vitamininin 2 katını içerir C vitamini gribin etkisini yüzde 80 oranında azaltabilecek kadar güçlü bir silahtır
Yoğurt: İçinde bağırsaklarda mikroplarla savaşan yararlı bakteriler olan probiyotik bulunur Bu Nedenle grip virüsü vücutta barınamaz
Yeşil akarsu: Bağışıklığı güçlendiren “epigallocatechin gallate isimli kimyasalı içerir Günde 3 fincan öğüt ediliyor
Ginseng: ABD ’li bilim adamları günde 2 tane 200mg ’lık ginseng kökü kapsülü alan insanların grip riskinin yüzde 31 azaldığı belirlendi Bağışıklığı harekete geçirir
Badem: Hastalıklarla savaşan antioksidan E vitamini bakımından zengindir Gripten korunmak için her gün bir ara öğün olarak 24 tane badem yemeye çalışın
Taze patates: İçindeki “beta carote , gribe karşısında koruma özelliğini verir Vücutta A vitaminine çevriliyor ve grip tedavisinde kayda değer rol bir oynuyor
Tavuk suyuna çorba: Vücutta mukus üretimini artırarak gribin boğaz ağrısı ve öksürük gibi etkilerini yatıştırmaya tezgâhtar olur
Sarımsak: Sülfür maddesi grip sezonunda bu hastalığa yakalanma riskini 25 kat azaltıyor ve virüsü öldürme özelliği de bulunuyor Taze sarımsak daha etkili
Zencefil: İçeriğinde doğal olarak bulunan “gingerol maddesi, her türlü enfeksiyonu uzaktan tutmaya tezgâhtar Zencefil çayını seçim edebilirsiniz
Ceviz: Antioksidan selenyum soğuk algınlığı, grip ve kansere aleyhinde koruma sağlar İçindeki selenyum oranı diğer tüm gıdalardan 10 kat oranında daha fazladır
Turunçgiller: Önemli bir C vitamini kaynağıdır Özellikle sigara kullanıyorsanız gribe yakalanma riski daha yüksek olduğu için bol bol C vitamini almanız gerekiyor
Bal: Doğal olarak antibakteriyel özelliklere sahiptir Çaya ya da yoğurda katarak tüketirseniz etkisi daha da enerjik olur
Lahana: Ispanak ve lahana gibi koyu yeşil renkli yaprağa sahip sebzeler, bağışıklık sistemini gribe karşısında güçlendiren D vitamini bakımından zengindir
Mantar: Betaglucan isimli gribe karşısında koruyan bir madde içerir Bağışıklığın grip virüsünü tanımasını ve onu imha etmek için harekete geçmesini sağlar
Yulaf: Lif, E ve B vitamini hem bağışıklık sistemini güçlendiren mineraller ve betaglucan ’lar bakımdan zengindir
Elma: Bilim adamları, uyumlu olarak elma yiyen insanların gribe yakalanma riskinin azaldığını ortaya koydu Jurnal C vitamini ihtiyacının yüzde 25 ’ini karşılar
Kırmızı et: Bağışıklık sistemini harekete geçmek için kırmızı et harcamak gerekiyor Yetişkinlerin günde sıradan 4060 gram et tüketmesi nasihat ediliyor
Balık: Omega 3 tüketimini artırarak grip ve güya enfeksiyonları uzaktan tutabilirsiniz Haftada 2 porsiyon balık tüketilmeli
Soğan: Doğal antibiyotikler içerir Bunun yanına gribe karşısında bağışıklık sistemini güçlendiren “quercetin isimli bir madde de bulundurur *
Domuz Gribine Yakalanmamak İçin Nasıl Beslenmeliyiz?
Bilim adamları aşıdan önce dikkat edilmesi gereken noktanın bağışıklık sistemini dinç tutmak olduğuna uyarı çekti Bunun yanında hastalığa yakalandığınız zaman virüsü yenebilmek için de en önemli önkoşul bu İşte bağışıklık sistemini domuz gribine karşısında enerjik yakalamak için tüketmeniz gereken gıdalar:
Kırmızı biber: Portakalda bulunan C vitamininin 2 katını içerir C vitamini gribin etkisini yüzde 80 oranında azaltabilecek kadar güçlü bir silahtır
Yoğurt: İçinde bağırsaklarda mikroplarla savaşan yararlı bakteriler olan probiyotik bulunur Bu Nedenle grip virüsü vücutta barınamaz
Yeşil akarsu: Bağışıklığı güçlendiren “epigallocatechin gallate isimli kimyasalı içerir Günde 3 fincan öğüt ediliyor
Ginseng: ABD ’li bilim adamları günde 2 tane 200mg ’lık ginseng kökü kapsülü alan insanların grip riskinin yüzde 31 azaldığı belirlendi Bağışıklığı harekete geçirir
Badem: Hastalıklarla savaşan antioksidan E vitamini bakımından zengindir Gripten korunmak için her gün bir ara öğün olarak 24 tane badem yemeye çalışın
Taze patates: İçindeki “beta carote , gribe karşısında koruma özelliğini verir Vücutta A vitaminine çevriliyor ve grip tedavisinde kayda değer rol bir oynuyor
Tavuk suyuna çorba: Vücutta mukus üretimini artırarak gribin boğaz ağrısı ve öksürük gibi etkilerini yatıştırmaya tezgâhtar olur
Sarımsak: Sülfür maddesi grip sezonunda bu hastalığa yakalanma riskini 25 kat azaltıyor ve virüsü öldürme özelliği de bulunuyor Taze sarımsak daha etkili
Zencefil: İçeriğinde doğal olarak bulunan “gingerol maddesi, her türlü enfeksiyonu uzaktan tutmaya tezgâhtar Zencefil çayını seçim edebilirsiniz
Ceviz: Antioksidan selenyum soğuk algınlığı, grip ve kansere aleyhinde koruma sağlar İçindeki selenyum oranı diğer tüm gıdalardan 10 kat oranında daha fazladır
Turunçgiller: Önemli bir C vitamini kaynağıdır Özellikle sigara kullanıyorsanız gribe yakalanma riski daha yüksek olduğu için bol bol C vitamini almanız gerekiyor
Bal: Doğal olarak antibakteriyel özelliklere sahiptir Çaya ya da yoğurda katarak tüketirseniz etkisi daha da enerjik olur
Lahana: Ispanak ve lahana gibi koyu yeşil renkli yaprağa sahip sebzeler, bağışıklık sistemini gribe karşısında güçlendiren D vitamini bakımından zengindir
Mantar: Betaglucan isimli gribe karşısında koruyan bir madde içerir Bağışıklığın grip virüsünü tanımasını ve onu imha etmek için harekete geçmesini sağlar
Yulaf: Lif, E ve B vitamini hem bağışıklık sistemini güçlendiren mineraller ve betaglucan ’lar bakımdan zengindir
Elma: Bilim adamları, uyumlu olarak elma yiyen insanların gribe yakalanma riskinin azaldığını ortaya koydu Jurnal C vitamini ihtiyacının yüzde 25 ’ini karşılar
Kırmızı et: Bağışıklık sistemini harekete geçmek için kırmızı et harcamak gerekiyor Yetişkinlerin günde sıradan 4060 gram et tüketmesi nasihat ediliyor
Balık: Omega 3 tüketimini artırarak grip ve güya enfeksiyonları uzaktan tutabilirsiniz Haftada 2 porsiyon balık tüketilmeli
Soğan: Doğal antibiyotikler içerir Bunun yanına gribe karşısında bağışıklık sistemini güçlendiren “quercetin isimli bir madde de bulundurur *