Donauwella Tarifi İcin Malzemeler
*Keki icin :
*4 yumurta
*125 gr tereyağı
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*300 gr un
*Yarım cay bardağı sut
*2 yemek kaşığı kakao
*300 gr vişne konservesi (Ben dondurulmuş vişne kullandım)
*Kreması icin :
*1 lt sut
*2 paket puding
*Yarım cay bardağı şeker
Uzerinin cikolatası icin :
*250 gr cikolata
*50 gr tereyağı
Donauwella Tarifi Yapılışı
1
*Kek icin yumurta ve şekeri 5 dk cırpalım
*Sonra yumuşamış tereyağını, kabartma tozunu vanilyalı unu katıp karıştıralım ben kek kalıbı kullandım isterseniz borcam da yapabilirsiniz
*Kekin yarısını kek kalıbımıza dokup duzleyelim
*Diğer yarısını ise 2 yemek kaşığı kakao ve yarım cay bardağı sutle karıştıralım
*Hamurun uzerine dokelim vişnelerimizi elimizle hafifce bastırarak hamura dizelim
*170 derece fırın da uzeri kızarana kadar pişirelim bu arada tencereye sutu puding katıp karıştıralım
*Pişince uzerini kapatalım biraz soğuyunca kekin uzerine puding karışımını dokelim
*En son cikolatayı ve tereyağını benmari usulu eritip buzdolabına alalım ben 1 gun beklettim kesinlikle tavsiye ederim
*Keki icin :
*4 yumurta
*125 gr tereyağı
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*300 gr un
*Yarım cay bardağı sut
*2 yemek kaşığı kakao
*300 gr vişne konservesi (Ben dondurulmuş vişne kullandım)
*Kreması icin :
*1 lt sut
*2 paket puding
*Yarım cay bardağı şeker
Uzerinin cikolatası icin :
*250 gr cikolata
*50 gr tereyağı
Donauwella Tarifi Yapılışı
1
*Kek icin yumurta ve şekeri 5 dk cırpalım
*Sonra yumuşamış tereyağını, kabartma tozunu vanilyalı unu katıp karıştıralım ben kek kalıbı kullandım isterseniz borcam da yapabilirsiniz
*Kekin yarısını kek kalıbımıza dokup duzleyelim
*Diğer yarısını ise 2 yemek kaşığı kakao ve yarım cay bardağı sutle karıştıralım
*Hamurun uzerine dokelim vişnelerimizi elimizle hafifce bastırarak hamura dizelim
*170 derece fırın da uzeri kızarana kadar pişirelim bu arada tencereye sutu puding katıp karıştıralım
*Pişince uzerini kapatalım biraz soğuyunca kekin uzerine puding karışımını dokelim
*En son cikolatayı ve tereyağını benmari usulu eritip buzdolabına alalım ben 1 gun beklettim kesinlikle tavsiye ederim