Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dondurmanın bilinmeyen faydaları

Dondurmanın bilinmeyen faydaları
0
76

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Acıbadem Etiler Tıp Merkezi Besin ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu, dondurmanın faydalarını anlatıyor ve Ramazan’da ideal bir tatlı olabileceğinin altını çiziyordondurmaninbilinmeyenfaydalari5c43d7ff3f63fjpegalt Dondurmanın bilinmeyen faydaları3 top dondurmanın kalsiyumu 1 bardak sütle eşdeğer Kalsiyum ayrıca kemik ve keza de diş sağlığı açısından büyük ağırlık taşıyor Gövde günlük olarak tatmin edici miktarda kalsiyum almadığında kemiklerden çekilen kalsiyum ile kemik erimesi, diş çürümeleri gibi durumlar sonu oluşturuyor aynı zamanda yapılan çalışmalar yetkisiz kalsiyum alımının yağ hücrelerinde daha artı yağ depolandığını gösteriyorYarım kadeh süt ile 120 mg kalsiyum alınırken benzer arz dondurmayla 150 mg kalsiyum alımı sözkonusu bu nedenle 3 top dondurmayı 1 su bardağı süt, 1 ince dilim ekmek ve 1 porsiyon meyveye eşdeğer olarak düşünürsek günlük alımda bu alıcı değişimlerle sağlıklı olarak gönül rahatlığıyla tüketmek olası  dondurmaninbilinmeyenfaydalari5c43d7ff48b99jpegalt Dondurmanın bilinmeyen faydalarıKasların akıcı çalışmasını sağlıyor Sütten elde edilen bir tatlı çeşidi olan dondurmada protein kalitesi epeyce yüksek Hem  A vitamini, B vitaminleri, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve potasyum gibi kaynaklarıda içeriyor bu nedenle dondurma kasların uyumlu şekilde kasılıp çalışmasına takviye veriyor ve böylece doku kaybına engel oluyordondurmaninbilinmeyenfaydalari5c43d7ff8f5bajpegalt Dondurmanın bilinmeyen faydalarıRamazanda rahatlıkla tüketebilirsiniz İftar sofralarının çeşitliliği yanına bir de üzerine yenen tatlılar, bu dönemde yavaşlayan ve kan şekerinde dengesizlikler yaşayan metabolizma için tehlike oluşturabiliyorGüllacından, sütlacına; baklavasından revanisine tatlılar düşmüş kan şekeriyle birlikte çok albenili görünse de bu dönemde baştan savma bir şekilde tüketildiğinde; kilo artışı, kan şekerinde dengesizlik, ani acıkma atakları, susuzluk duygusal, çabuk sinirlenme, gerginlik gibi durumlar yaratması mecburibu nedenle baklava, revani, tulumba gibi şeker, yağ zengini tatlılar yerine serinletici etkiye sahip glisemik indeksi düşük dondurma, muhallebi, sütlaç gibi tatlı türlerini seçim etmekte menfaat var bununla beraber düşük bir kalori değerine sahip olduğundan kil artışına da neden olmuyordondurmaninbilinmeyenfaydalari5c43d7ff959d2jpegalt Dondurmanın bilinmeyen faydaları1 porsiyon tatlı kaç kalori? Kemalpaşa 476 kcalBaklava 425 kcalDondurma 120200 kcalGüllaç 235 kcalLokma 362 kcaldondurmaninbilinmeyenfaydalari5c43d7ffa6ba4jpegalt Dondurmanın bilinmeyen faydalarıGebelik dönemindeki bulantılara tedavi Gebeliğin ilk haftalarında kendini gösterebilen mide bulantıları bazı dönemlerde çok yoğun enerji kısıtlamalarını ve derme çatma beslenmeyi tetikleyebiliyor Bu dönemde en sade ve tadı muhtemel olduğunca nötr gıdalar tercih edilmek isteniyorDondurma bu cins atakları olan gebelerde iyi bir protein kaynağı olduğu gibi kusma ile yoğun sıvı ve mineral kaybı olduğu bu dönemde mineral açığının yerine konulmasına da tezgâhtar oluyor dondurmaninbilinmeyenfaydalari5c43d7ffac483jpegalt Dondurmanın bilinmeyen faydalarıDondurmanın verdiği mutluluk bilimsel olarak da kanıtlandı 2002 yılında yapılan bir çalışmada, katılımcıların beyinleri zararsız bir yöntemle izleniyor ve dondurma yediklerinde beyinlerinde hangi noktaların aktive olduğu ortaya çıkartılıyor sonuç olarak dondurmanın beyindeki keyif bölgelerine dokunduğu, insanların dondurmayı keyif almak ve sosyalleşmek için kullandığı ispatlanıyorAncak dondurmanın sağlığa faydalarını maksimum seviyede, zararlarını ise en düşük düzeyde tutabilmek için özellikle çikolatalı külahlar, soslar ve kağıt helva tercih edilmemesi, sade ya da meyveli türlerinin seçim edilmesi gerekiyor Çünkü somurtkan takdirde çok günahsız bir besinsel kaynak olan dondurma kalori bombası haline gelebiliyordondurmaninbilinmeyenfaydalari5c43d7ffb8e5cjpegalt Dondurmanın bilinmeyen faydalarıDondurmanın bademcik enfeksiyonuna neden olduğu bilimsel yok  Annelerin yıllardır çocuklarına öğrettiği ve onlar için de korkulu bir rüya haline gelen dondurmanın bademciklerde enfeksiyona neden olacağı efsanesi hiçibir bilimsel kanıta dayanmıyorÇok soğuk olan bir besinin damarlarda ani daralma yaratarak dayanıklılık mekanizmasında bozulmaya yol açarak enfeksiyona neden olması görünen bir koşul olsa da hiçbir bilimsel dayanağı bulunmuyor  Dondurma tüketiminin ardındaki tüketilen oda sıcaklığındaki 1 bardak su ya da nane çayı mideyi rahatlatan bir işlem oluşturuyordondurmaninbilinmeyenfaydalari5c43d7ffc3ac4jpegalt Dondurmanın bilinmeyen faydaları
 

Similar threads

Dondurmanın faydaları Yaz aylarının vazgeçilmezlerinden olan dondurma, kemiklerin yapıtaşlarından olan kalsiyum ve fosfor yönünden oldukça zengin Dondurmanın günde 100 gramdan fazla tüketilmesi ise kilo sorununa neden olabiliyor Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksekokulu Gıda ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Yaz aylarının vazgeçilmez tatlısı olan dondurmanın gerçekten bilinmez bir çok faydası var Sıhhat Yönetimi Uzmanı Prof Dr Oğuz Özyaral dondurma hakkında doğru bilinen yanlışları ve dondurmanın faydalarını anlattı img alt src...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Besin ve Diyetetik Asıl Bilim Dalı Başkanı Prof Dr Funda Elmacıoğlu, dondurmanın, içeriğindeki kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, demir ve çinko gibi minerallerle zinde ve dinç kemiklerin oluşumuna katkı sağladığını ve osteoporoz riskini azalttığını bildirdi id Gad300250Elmacıoğlu, AA...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Havaların ısındığı bu günlerde tüketmeye başladığımız dondurmanın sağlığınıza olan etkilerini biliyor musunuz? Besleyici değeri yüksek olan sütten üretilen dondurma, sıcak havaların vazgeçilmez tatları aralarında yer alıyor Ancak hijyenik koşullarda üretilip saklanmayan dondurmalar, genel gövde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Tulgar, Sağlıklı koşullarda üretilmeyen ve saklanmayan dondurma, kişinin genel ceset sağlığını olumsuz etkileyerek zehirlenmelere yol açabilirdedi Memorial Kayseri Hastanesi Besin ve Perhiz Bölümü’nden Beslenme Uzmanı Hülya Tulgar, Beslenme değeri açısından katkısız olarak üretilen doğal bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt