elektronikci
FD Üye
Düdüklüde Sebzeli Kuzu Gerdan Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kuzu gerdan
- 1 adet orta soğan
- 1 adet havuç
- 3 adet orta patates
- 1 adet biber
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeterince su
Düdüklüde Sebzeli Kuzu Gerdan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel gerdanlarımızı suda yıkayıp düdüklümüzün içine yerleştiriyoruz.
- Soğanımızı ve salçalarımızı da ekleyip yeteri kadar su koyup kapağını kapatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca yirmi dakika pişiriyoruz.
- Ayrı bir yerde patatesimizi havucumuzu ve biberimizi doğrayıp pişirdiğimiz gerdanların içine ek ediyoruz.
- Baharatlarını da ekleyip tekrar kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca on dakika daha kaynatalım sebzelerimiz pişsin.
- Yanında pirinç pilavı tercih edebilirsiniz.
Düdüklüde Sebzeli Kuzu Gerdan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı