Düğün Çorbası (Kıymalı) Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram kadar kıyma
- 3 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı hazır yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 6 su bardağı et suyu yada su
- Et bulyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- Kırmızı toz biber ya da pul biber
Düğün Çorbası (Kıymalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye zeytinyağı, kıyma ve rendelenmiş sarımsağı biraz tuz grup, kavurun.
- Üzerine suyu ve et bulyonu ekleyip, kaynamaya bırakalım.
- Bir kasede yoğurt, un yumurta sarısı ve limonu güzelce çırpın.
- Kaynayan sudan karışıma azar azar ekleyip karıştırın.
- Tencereye karışımı yavaş yavaş döküp karıştırın.
- Koyulaşana kadar çorbayı karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp, 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin.
- Çorbayı kaselere servis ettikten sonra tavada tereyağını eritip, kırmızı toz biber ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun.