Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Düğün Çorbası (Kıymalı)

Düğün Çorbası (Kıymalı)
0
84

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Düğün Çorbası (Kıymalı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram kadar kıyma
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı hazır yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 6 su bardağı et suyu yada su
  • Et bulyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı toz biber ya da pul biber

Düğün Çorbası (Kıymalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye zeytinyağı, kıyma ve rendelenmiş sarımsağı biraz tuz grup, kavurun.
  2. Üzerine suyu ve et bulyonu ekleyip, kaynamaya bırakalım.
  3. Bir kasede yoğurt, un yumurta sarısı ve limonu güzelce çırpın.
  4. Kaynayan sudan karışıma azar azar ekleyip karıştırın.
  5. Tencereye karışımı yavaş yavaş döküp karıştırın.
  6. Koyulaşana kadar çorbayı karıştırın.
  7. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp, 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin.
  8. Çorbayı kaselere servis ettikten sonra tavada tereyağını eritip, kırmızı toz biber ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Düğün Çorbası (Kıymalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt