Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dursun Ali Erzincanli - Hayber Firtinasi

Dursun Ali Erzincanli - Hayber Firtinasi
0
70

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Dursun Ali Erzincanli Hayber Firtinasi 63 Yılın 60'ıydı, Günler sayılı ve hicretin 7 yılı Medine'ye 48 millik mesafede bir yer Adı Hayber Gün herhangi bir gün Sakin ve sessiz Ama gece gölgeler çekilince, Hayberliler fitne kazanına çeviri hayberi Üseyr adında biri duydukları nefreti kelimelere döker, Muhammed üzerimize yürümeden biz Medine ye saldıralım Nasıl olsa bütün Mekkeliler yanımızda, Onunla yurdunun ortasında çarpışalım, Eski ve yeni bütün hıncımızla Bu akıl kabul görür hazırlık başlar hayberde 63 yılın 60'ydı Müşrikleri kışkırtıp Medinei yok etme planı, Bardağı taşıran son damla ve çatlayan dayanma taşıydı Bu damlanın adı Hendek savaşıydı Rüzgar ekmişti hayberliler, bu yüzden kasırga biçeceklerdi Fırtına kopmak üzere, Medinei Münevverden nasıl çıktığını bilirsiniz Ashabın, Bedir'den tanırsınız bu çıkışı, Uhud'dan tanırsınız her biri bir azrail gibi, İşte Hz Ali elinde resûlüllahın beyaz sancağı Ordunun öncüsü Ukkaşe, Sağ kol kumandanı Hz Ömer, En önde süzülen 200 er, 1400 piyade doymuş dizgin atlarıyla, Daha Sonra peygamber hanımı ümmü seleme, Peygamber halası Hz Safiyye, Toplam 20 hanım sahabe şefkat kanatlarıyla İşte bu ordu, Medine'den sah baya doğru akıcı peygamber ordusu Savaşın parolası ya Mansur emit, Kasırga yolda Hayberin önündeyiz, mevsim yaz Peygamber atı zari bin gölgesi düşüyor çalılıklara, Peygamberin gölgesi olmaz Birkaç gün peygamber eşliğinde muhasara Ve hastalanıyor nur nebi Sancağı Ebû Bekir alıyor, fetih müessir olmuyor, Sancağı Ömer alıyor, Elden ele dolaşıyor peygamber sancağı Ama fetih gerçekleşmiyor Sahabe hayberde zor durumda, Sahabe peygamber huzurunda Fahri Âlem ashabına sesleniyor, Yarın sancağı öyle bir yiğide vereceğim oysa; Allah ve Resûlü onu sever, Oda Allah ve resûlünü sever O hayberi feth etmedikçe dönmeyecek Allah fethi onun eliyle gerçekleştirecek Sona Ermek tükenmek bilmedi o gece, Kimdi o yiğit Ashabı Güzin sabaha değin düşündü durdu Hattaboğlu Ömer, O günkü dek kumandanlığı istememiştim diyor Kimdi o Bakın işte sabahtan oluyor Karargâhın önünde Ashab Ve bir nur vuruyor çadırın dışına içten Rasûlüllah çıkıyor Ebû Bekir ve Ömer ilk önce elde etmek üzere, Kureyş muhacirleri elini uzatıyor, Ensar uzatıyor elini, Hep sancağa talipler Rasûlü Ekrem'in nazarları birini arıyor Duyulan tek şey peygamberin suskunluğu, Saki nefes alsalar başlarından kuş değil, Göğüslerinden canları uçacak Ve o kutsal dudaklarından bir soru dökülüyor, Ali nerde? Demek o yiğit ali idi İşte Ali zülfikârı belinde Bayrak ak bayrak Peygamber sancağı alii mürte zarın elinde Fırtınanın merkezinde bir yer Adı Hayber Ve kasırga meslek başında Merhab adında biri, Hayberlilerin en büyük savaşçısı Kılıcını sallayıp meydan okudu Ali'ye ' Cesaretin varsa karşıma çık diye ' Önce şairler çarpışırdı savaş meydanlarında, Şiirler savaşırdı Söz Âlideydi; ' Ben o kadar biriyim ki annem bana Haydar ismini koymuş, Ben ormanların derinliklerinden kükreyerek gelen Aslan gibiyim' Ve sözü uzatmadı haydar, Söz kılıçlarındı Ilk hücum merhabtan, Ali kılıç darbesini kalkanıyla karşılıyor, Ve kalkan ikiye ayrılıyor, Ve Ali'nin elinden yere düşüyor Allah'ın arslanı şuan savunmasız, Fatımatüz Zehra'nın gülü savunmasız, Hayberliler sevinç içinde, Merhab'ın gülmekten dişleri görünüyor Sahabe şaşkın, Fahri kainatın gözleri sükun denizi Eğer bir hamle daha yaparsa merhab, Hayır, Hayır, Hz Ali'nin elinde etrafa parıltılar yayan bir şey var, Bu Zülfikar Semaya içten bir kavis çizdi, Ve arkasında durdu Zülfikar Allah'ın arslanıyla göz göze geldi merhab, Gördüğü son şey, Hz Ali'nin yıldırımlar salan gözleriydi Ve indi Zülfikar önce kalkanını, Sonradan miğferini ikiye ayırdı O gün fırtınanın adı Haydarı Kerrardı Fahri Kainat savaş meydanını geziyor, Yaralananlar şehit olanlar Efendimiz bir şehidin başucunda duruyor Boğazından bir okla vurulmuş bu şahış, Bir çöl arabıydı Efendimiz ona da ganimetten bir pay ayırmıştı Kendisine getirilen ganimeti aldığı gibi, Peygamberin yanına gelmiş, Ya Rasûlallah bu nedir diye sormuştu O senin payındır deyince efendimiz, Ya Rasûlallah demişti adam 'Ben bu ganimet mallarını edinmek için Müslüman olmadım' Ben demiş… Ve eliyle boğazını göstererek devam etmişti 'Ben şuaramdan bir okla şehit elde etmek için Müslüman oldum' Fahri Kainat ona; ' Eğer sen dürüst söylersen,Allah'ta seni doğrular' demişti Hemen bütün dediği yerden bir okla şehit düşmüştü Efendimiz cübbesini çıkartıp onun üstüne serdi Ve cenaze namazını kıldı Namazdan daha sonra şöyle dua etti; ' Ey Allah'ım bu kulun senin yolunda şehit olarak öldürüldü Ben şahadet ediyorum ' 63 Yılın 60'ıydı Günler sayılı, hicretin 7 yılı Aslanlarını bağrına bastı Medinei Münevvere, Hayber tarihine küstü Rüzgarsa Rabbinin emriyle esti ' Ya Rab yeryüzü Asrı saadetten beri acıya acı ekliyor Ya Rab bugün insanlık senden bir fırtına bekliyor