
Durum Unlu Patatesli Pizza Tanımı İçin Gereçler
Hamuru:
- 25 gram yaş maya
- 3 di ılık su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 200 gram durum unu (çok ince irmik)
- 150 gram buğday unu
- 150 gram mascarpone
- 5 adet orta uzunluk patates
- 2 adet kuru kırmızı soğan
- 150 gram mantar
- Taze tarhun otu (arzu edilirse)
- Tuz
Durum Unlu Patatesli Pizza Tanımı Yapılışı
- Maya ılık su ile eritilir.
- Yağ, tuz ve durum unu eklenerek karıştırılır 3. Un eklenerek pizza hamuru yoğurulur ve üzeri kapalı bir formda oda sıcaklığında 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Başka tarafta ince doğranan mantarlar yağda kızartılır.
- Yıkanan patatesler çok ince dilimlenir.
- Soğanlarda çok ince dilimlenerek hazırlanır.
- Mayalanan hamur 2 eşit kesime ayrılır.
- Unlu tezgahta hamur yuvarlak açılarak üzerine mascarpone sürülerek patatesler dizilir.
- Patateslerin üzerine soğanlar eklenir.
- Soğanların üzerinede kızarmış mantar konarak biraz tuz serpilir.
- Evvelce ısıtılmış 250 dereceli fırının alt kısmında yaklaşık 13-15 dakika pişirilir.
3 aylarımız mübarek olsun.