Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Düşük kalorili ve lezzetli yemeklerin sırrı: baharat

Düşük kalorili ve lezzetli yemeklerin sırrı: baharat
0
140

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
99053.jpg
99053.jpg
Farklı ve sevilen lezzetler her zaman yüksek kalorili olmayabilir. Örneğin yemeğe lezzet katan baharatlar, küçük miktarlarda tüketildiğinden çok kalori içermez. Aynı zamanda metabolizma üzerinde olumlu etkilere sahip olduğundan tedavi edici de olabilir.

Bazı baharatların faydaları:

Köri: Erkeklerde ölüme neden olan başlıca hastalıklardan olan prostat kanserine karşı koruyucudur. Antioksidan ve anti-enflamatuar etkisiyle eklem iltihaplarını azaltıcı etki gösterir. Aynı zamanda içeriğinde bulunan curcumin, hafızayı güçlendirir.

Çorbalarınıza ve fırında yapacağınız tavukla patatesinize köri ekleyerek lezzet katabilirsiniz.

1 çay kaşığı köri-7 kcal

Tarçın: Kokusunu borçlu olduğu sinnamik asit sayesinde antibakteriyel ve antifungal özelliğe sahiptir. Sindirim sistemi üzerinde koruyucu etkisi olmakla beraber, kan şekerini düzenleyici etkisi de vardır. Tarçının ülkemizdede bulunan, en sık kullanılan 2 türü vardır; Çin ve Seylan tarçını olarak bilinir. Çin tarçını Seylan tarçınına göre daha yakıcı, keskin kokulu ve daha az değerlidir. Kan şekeri üzerindeki olumlu etkisinden dolayı Çin tarçınının tercih edilmesi daha uygundur.

Tatlılarda olduğu kadar, et yemekleri de tarçın ile lezzetlendirilebilir.

1 çay kaşığı tarçın-5 kcal

Karabiber: İçerisinde bulunan piperin metabolizmayı hızlandırıcı etki gösterir. Güçlü bir antioksidan olmakla beraber, kış aylarında soğuk algınlıklarına karşı koruyucudur. Midede hidroklorik asitin daha fazla salgılanmasını sağlayarak mide koruyuculuğunu arttırır. Bu yüzden bağırsak ve mide sorunu yaşayan kişiler yemeklerine ekleyebilirler. Karabiber ayrıca gaz oluşumunu engelleyeci özelliği de sahiptir.

Yemeklerinize katacağınız karabiber diğer baharatların da lezzetini ortaya çıkaracaktır. Çorbalar ve et yemekleri karabiber ile çeşnilendirilebilir.

1 çay kaşığı karabiber-5 kcal

Kekik: Bronşit ve solunum yolu tıkanıklıkları gibi hastalıklarda, öksürüğe karşı koruyucu etki gösterir. Antioksidan etkisi yüksek bir baharattır. Hazmı kolaylaştırır ve mideyi rahatlatır.

Çay olarak tüketilebileceği gibi, birçok yemekte de lezzet verici olarak kullanılabilir.

1 çay kaşığı kekik-3 kcal

Nane: Sıklıkla nane-limon olarak tükettiğimiz bu baharat, mide rahatsızlıklarında oldukça etkilidir. Sindirimi hızlandırıcı, gaz giderici, ağrı kesici, sakinleştirici özellikleri mevcut olmakla beraber daha pek çok faydası vardır.

1 çay kaşığı nane-4 kcal

 

Similar threads

Baharatlar, yemeklerimizi lezzetlendirenler arasındadır. Gerek kokularıyla, gerekse tatlarıyla sofralarımızı daha da çekici kılarlar. Sizde, mutfağınızda farklı tatlar yaratmaktan hoşlanıyor, kullandığınız baharatların özelliklerini ve faydalarını öğrenmek istiyorsanız, bu yazıma göz atmanızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
Sofralarınızı renklendirirken tatlandırmak tatlandırırken sağlıkla donatmak istiyorsanız baharatlardan faydalanabilirsiniz. Baharatlar kanser, şeker hastalığı, kalp hastalığı ve daha birçok hastalığa karşı koruyucudur. Baharat ve bitkilerin antioksidan özellikleri oldukça yüksektir bu sayede...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
--VAZGEÇİLMEZ BESİNLERİMİZ 2-- --ŞEKER YERİNE TARÇIN-- Tarçın'ın anavatanı Güney ve Güneydoğu Asyadır. Yaprak dökmeyen kokulu bir ağaç cinsidir. M.Ö. Çinliler tarafından kullanılan en eski, Avrupa'da 16. yy dan 18.yy'a kadar en değerli baharatlardan biri olmuştur. Ağacın kurutulmuş kabukları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Tarçın pek çok baharat gibi hem yemeklere lezzet verir, hem de çok sağlıklıdır.Özellikle şeker hastaları için çok yararlı olan bu baharatı yakından tanıyalım. Tarçın: *Pıhtılaşmayı önleme özelliğiyle kalp damar sağlığını koruyucu, damar tıkanıklığını önleyici etkiye sahiptir. *Kötü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
Mutfağımızı zenginleştiren, yemeklerimize birbirinden hoş kokular ve lezzetler katan, sofralarımızı renklendiren baharatların sıhhatimiz üzerinde de tesirli olduğunu biliyor musunuz? Baharatları yalnızca yemeklere aroma katan eserler olarak görmekten vazgeçip madalyonun öteki yüzünü incelemeye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
858,461Konular
981,117Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt