
Ejder Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
- Hazır paket meyveli sos
Ejder Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ejder tatlımız için; haşhaş ve tereyağı hariç, tüm muhallebi malzemelerini karıştırıyoruz ve ocağa alıyoruz, karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Muhallebimiz kıvam aldıktan sonra içerisine bir yemek kaşığı tereyağımızı ve 2 yemek kaşığı haşhaşımızı ekleyip, karıştırıyoruz ve kaplarımıza döküyoruz.
- Sonrasında meyveli sosumuzu hazırlıyoruz ben paket meyveli sos tercih ettim siz dilerseniz meyve püresindende sos yapabilirsiniz.
- Soğuyan muhallebimizin üzerine sosumuzu döküyoruz ve tatlımız hazır. Afiyet olsun ????.