Ejder Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 300 gram donmuş çilek
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
Ejder Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Herkese merhabalar. İlk önce muhallebi yapıyoruz vanilya ve haşhaş hariç bütün malzemeyi koyuyoruz tencereye kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra vanilyayı ve haşhaşı ekliyoruz sonra kaselerimize yarısına kadar koyuyoruz ve biraz soğutuyoruz.
- Üzeri için; çilekleri tencereye koyuyoruz, üstüne şeker ve su ekliyoruz biraz pişiriyoruz.
- Sonra blendırda çekiyoruz ve üstüne nişasta ekliyoruz biraz kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra muhallebimizin üstüne ekliyoruz. İstediğin meyvelerle süsleyebilirsiniz şimdiden afiyet olsun.