Ekşi Mayalı Ekmeğim Tanımı İçin Gereçler
- 1 avuç ekşi maya
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağından bir parmak eksik su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağına yakın un aldığı kadar
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı su
Ekşi Mayalı Ekmeğim Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Daha evvelden ayırdığım eksi mayamız ile kuru maya toz şeker tuz ekleyip 10 dakika bekleyelim.
- Beklettiğimiz mayayı unumuzu yavaş yavaş ekleyerek kulak göğsü kıvamı alana kadar yeterlice güzelce yoğuruyoruz daha sonra güzelce yoğurduğumuz hamurumuzu 40 dakika bekliyoruz.
- Dinlendirdiğimiz hamurumuzu 2 pazı yaparak biçimini veriyoruz ve tepsiye alıyoruz.
- Tepsiye aldığımız ekmeklerimizi 10 dakika bekliyoruz ki tepsi mayalanmaya bırakıyoruz ve üzerine nemli bezle örtmeyi unutmayalım.
- Mayalanan ekmeklerimizin üzerine hazırladığımız sosumuzu sürüyoruz ve istediğimiz formu veriyoruz.
- Evvelce ısıtılmış fırınımızı 180 derecede olağan fırın fanini açarak 45 dakika pişiyoruz.
- Ekmeklerin piştiğini orta ara fırını alarak ekmek üzerine vurarak alt üst kızarana kadar tutuyoruz ve piştiğini anlamış oluyoruz.
- Fırından çıkardığımız ekmeklerin üzerine bir poşet ve ıslak havlu ile örtüyoruz biraz bekletip açıyoruz ve afiyet olsun.