Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ekşi Mayalı Ekmeğim

Ekşi Mayalı Ekmeğim
0
60

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
eksi-mayali-ekmegim.jpg

Ekşi Mayalı Ekmeğim Tanımı İçin Gereçler

  • 1 avuç ekşi maya
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağından bir parmak eksik su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağına yakın un aldığı kadar
Üzeri İçin
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı su

Ekşi Mayalı Ekmeğim Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Daha evvelden ayırdığım eksi mayamız ile kuru maya toz şeker tuz ekleyip 10 dakika bekleyelim.
  2. Beklettiğimiz mayayı unumuzu yavaş yavaş ekleyerek kulak göğsü kıvamı alana kadar yeterlice güzelce yoğuruyoruz daha sonra güzelce yoğurduğumuz hamurumuzu 40 dakika bekliyoruz.
  3. Dinlendirdiğimiz hamurumuzu 2 pazı yaparak biçimini veriyoruz ve tepsiye alıyoruz.
  4. Tepsiye aldığımız ekmeklerimizi 10 dakika bekliyoruz ki tepsi mayalanmaya bırakıyoruz ve üzerine nemli bezle örtmeyi unutmayalım.
  5. Mayalanan ekmeklerimizin üzerine hazırladığımız sosumuzu sürüyoruz ve istediğimiz formu veriyoruz.
  6. Evvelce ısıtılmış fırınımızı 180 derecede olağan fırın fanini açarak 45 dakika pişiyoruz.
  7. Ekmeklerin piştiğini orta ara fırını alarak ekmek üzerine vurarak alt üst kızarana kadar tutuyoruz ve piştiğini anlamış oluyoruz.
  8. Fırından çıkardığımız ekmeklerin üzerine bir poşet ve ıslak havlu ile örtüyoruz biraz bekletip açıyoruz ve afiyet olsun.
 

Similar threads

Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler 500 gram (4,5 su bardağı) un35 gram ekşi maya300 ml (1,5 su bardağı) ılık su20-30 ml (2-3 yemek kaşığı) zeytinyağı10 gram (Yaklaşık 1,5-2 tatlı kaşığı) tuz10 gram (Yaklaşık 1,5-2 tatlı kaşığı) toz şeker Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Tam Buğday Unlu Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı İçin Materyaller 2 kg tam buğday unu1 kg ekşi maya1 tatlı kaşığı tuzSıcak su Tam Buğday Unlu Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Yapılışı Mayayı bir kaba koyalım ve sıcak su ile uygunca eritelim. Geniş bir kaba un, tuz ve mayayı ekleyelim. Yavaş yavaşa su ek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Ekşi Mayalı ekmek Tanımı İçin Malzemeler 400 gr beyaz güçlü un50 gr çavdar unu50 gr tam buğday unu390 gr hazır su10 gr tuz100 gr ekşi maya Ekşi Mayalı ekmek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak ekşi mayamızı 1:2:2 oranında besliyoruz (Yani 20gr maya 40gr un 40gr su)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 3.5-4 su bardağı un1 su bardağı ılık su1 paket ekşi mayaTuz Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yoğurma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Ilık suyumuzu ve eksi mayayı döküyoruz. Tuzu mayaya değdirmeden unun üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 paket kuru maya veya yaş mayaEkşi maya (evde hazırlanır )Yarım çay bardağı zeytinyağıAldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında olacak )1 yemek kaşığı toz şekerTuz Ekşi maya için: 1 çay bardağı tam buğday unu1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
858,500Konular
982,397Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt