Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ekşi Mayalı ekmek

Ekşi Mayalı ekmek

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Ekşi Mayalı ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gr beyaz güçlü un
  • 50 gr çavdar unu
  • 50 gr tam buğday unu
  • 390 gr hazır su
  • 10 gr tuz
  • 100 gr ekşi maya

Ekşi Mayalı ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak ekşi mayamızı 1:2:2 oranında besliyoruz (Yani 20gr maya 40gr un 40gr su) mayamızın başlangıç noktasını işaretliyoruz. Mayamız 2 katına ulaşınca karıştırma kabına unu suyu mayayı ekleyip stand mikserde karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra tuzunu ekleyip 4 5dk yoğuruyoruz. 4 5 litrelik kapaklı bir kabı zeytinyağlayıp hamuru kaba alıyoruz. Yarım saat ortayla 4 katlama yapıyoruz. 4. Katlamadan sonra hamuru 1saat dinlendirip tezgaha alıyoruz ve ön hali verip 20 dakika bekliyoruz.
  3. Bekledikten sonra son hali verip mayalama sepetine alıyoruz. Sepeti 12 ile 16saat ortası mayalanması için buzdolabına kaldırıyoruz.
  4. Fırını fırın taşıyla birlikte 30-40 dk çalıştırıyoruz fırın tabanına güveçte su koyuyoruz. Hamuru jilet yardımıyla çizip taşın üzerine bırakıyoruz. 220 derecede alt üst rezistans (Fansız) 20 dakika pişiriyoruz.
  5. Ekmeğin üstü kızardıktan sonra su dolu güveci çıkartıp üst rezistans ı kapatıp 20 25dk daha pişiriyoruz. Pişen ekmeği telin üzerine soğuması için bırakıyoruz.
Ekşi Mayalı ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Ekşi Mayalı Ekmeğim Tanımı İçin Gereçler 1 avuç ekşi maya1 paket kuru maya1 su bardağından bir parmak eksik su1 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağına yakın un aldığı kadar Üzeri İçin 1 tatlı kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı süt1 tatlı kaşığı su Ekşi Mayalı Ekmeğim Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ekşi maya2 su bardağı ılık su500 gram istenilen un1 tatlı kaşığı tuz Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Yapılışı Ekşi maya üretiminden başlayalım.Yarım çay bardağı içme suyunu ve 1 çay bardağı unu cam bir kavonozda her gün tıpkı ölçüyle tahta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler 500 gram (4,5 su bardağı) un35 gram ekşi maya300 ml (1,5 su bardağı) ılık su20-30 ml (2-3 yemek kaşığı) zeytinyağı10 gram (Yaklaşık 1,5-2 tatlı kaşığı) tuz10 gram (Yaklaşık 1,5-2 tatlı kaşığı) toz şeker Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 200 gram ekşi maya350 gram su300 gram beyaz un200 gram tam buğday unu10 gram tuz Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unları ve tuzu yoğurma kabında karıştırıyoruz. Ekşi maya ve suyu karıştırıp bir kaşıkla unu yavaş yavaş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Ekşi Mayalı Organik Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı ekşi maya2 kilo beyaz un500 gr ruşeymi unu500 gram kepekli un2 yemek kaşığı tuzEle yapışmayacak kıvama gelene kadar su (Not: suyu kontrollü koyalım) Ekşi Mayalı Organik Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tüm un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt