Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ekşi Mayalı Ekmekçikler

Ekşi Mayalı Ekmekçikler
0
36

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
eksi-mayali-ekmekcikler.jpg

Ekşi Mayalı Ekmekçikler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağından iki parmak fazla ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket ekşi maya (Marketlerde satılan hazır ekşi maya ) veya 1 yemek kaşığı normal kuru maya.
  • 5,5 – 6 su bardağı un ( 5,5 su bardağından sonrasını kontrollü ekleyelim )

Ekşi Mayalı Ekmekçikler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Un,şeker,tuz, ve mayayı yoğurma kabına alalım karıştıralım.
  2. Üzerine sıvı yağı ilavesi ile azar azar su ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  3. 5-6 dakika kadar yoğuralım pürüzsüz hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar. Güzelce yoğurduğumuz hamurun üzerini örterek 1 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakalım ( hamur iki katı olana kadar)
  4. Mayalanan hamuru 1-2 tur yoğurup hafif unladığımız tezgahta mandalina büyüklüğünde bölerek bezeler yapalım.
  5. Her bir bezeye hafif uzun şekiller verelim ( ayrıntılı şekilde videolarımda mevcud) bezeleri unlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım.
  6. Tepsi mayası için 30-40 dakika kadar bekletelim.
  7. Mayalanan ekmeklere çok keskin bir bıçak veya jilet ile uzunlamasına çizikler atalım üzerlerine fırça yardımıyla su sürelim.
  8. Fırının alt tabanına ısıya dayanıklı bir tabak vs ile su koyalım.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  10. Fırından çıkardığımız ekmeklerin üzerlerini temiz bir bez ile örterek soğumaya bırakalım.Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun ✅Yoğurduğumuz su ılık dan biraz sıcak olmalı.mayalama sürelerine dikkat edilmeli.
Ekşi Mayalı Ekmekçikler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kabak Ekmekçikler Tanımı İçin Gereçler 5 su bardağı un1 paket kuru maya1/2 (yarım) fincan toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı ılık su1/2 (yarım) su bardağı ılık süt1 adet  yumurta1 tatlı kaşığı yeni bahar1 çorba kaşığı efnan bitkisel karışım İçerisine ; Çeçil peyniri Üzeri için ; Yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler 500 gram (4,5 su bardağı) un35 gram ekşi maya300 ml (1,5 su bardağı) ılık su20-30 ml (2-3 yemek kaşığı) zeytinyağı10 gram (Yaklaşık 1,5-2 tatlı kaşığı) tuz10 gram (Yaklaşık 1,5-2 tatlı kaşığı) toz şeker Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Ekşi Mayalı Zeytinyağlı Tam Buğday Ekmeğim Tarifi İcin Malzemeler *3 su bardağı tam buğday unu *2 su bardağı un *4 yemek kaşığı zeytinyağı *2 tatlı kaşığı toz şeker *1, 5 tatlı kaşığı tuz *Ekşi maya *Ilık su Ekşi Mayalı Zeytinyağlı Tam Buğday Ekmeğim Tarifi Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Ekşi Mayalı Ekmeğim Tanımı İçin Gereçler 1 avuç ekşi maya1 paket kuru maya1 su bardağından bir parmak eksik su1 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağına yakın un aldığı kadar Üzeri İçin 1 tatlı kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı süt1 tatlı kaşığı su Ekşi Mayalı Ekmeğim Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 3.5-4 su bardağı un1 su bardağı ılık su1 paket ekşi mayaTuz Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yoğurma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Ilık suyumuzu ve eksi mayayı döküyoruz. Tuzu mayaya değdirmeden unun üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt