Ekşili Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 15 adet kuru patlıcan
- 15 adet kuru dolmalık biber
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Göz kararı kıyma (Sadede yapabilirsiniz)
- 4/5 kol maydanoz
- 2/3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 2 çay kaşığı nane
- 2/3 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
Ekşili Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcan ve biberleri yıkayıp 10/15 dakika kaynatıp, soğuk suya alıp süzün.
- Bir kapta iç harcını hazırlayın. Daha sonra patlıcan ve biberleri 1 parmak boşluk kalacak biçiminde doldurun.
- Önce patlıcanları üstüne de biberler gelecek formunda tencereye dizin.
- Daha sonra üzerine zeytinyağ, nar ekşisi, limon gezdirip, üstüne bir tabak koyup, üstünü geçecek formunda sıcak su ek edin.
- Tencerenin kapağını kapatıp, yaklaşık 45 dakika pişirin. Afiyetle.