El Açması Çıtır Yufkasıyla Sizi Mest Edecek Sebzeli Börek (Springroll) Tarifi İçin Malzemeler
Yufka hamuru için:
- 2 su bardağı un (bardak ölçü 250 ml)
- Yarım çay kaşığı tuz
- Alabilecek kadar su (ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde etmeliyiz, nerdeyse yarım su bardağı oldu benimki)
- Sonra yufkaları açmak için yeterince nişasta
- Yarım küçük boy lahana (beyaz) rendelenecek
- 3 havuç (Rendelenecek)
- Arzuya göre bir avuç nohut tohumu
- 3 dal yeşil soğan (Sapını önce kavuracağız, yeşil bölgesini sonra)
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 veya 2 tatlı kaşığı sirke (Ben üzüm kullandım)
- 1 er tatlı kaşığı sarımsak tozu ve toz kırmızibiber
- Yarım çay kaşığı tozkarabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı (tavaya katıp kavurmak için)
- Yeterince sıvı yağı
El Açması Çıtır Yufkasıyla Sizi Mest Edecek Sebzeli Börek (Springroll) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce hamurumuz için uygun bir kaba su hariç bütün malzemeleri katalım ve karıştıralım.
- Suyumuzu kontrollü ekleyin ve hamuru güzelce yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurumuzu tezgaha alıp 3-5 dakika daha yoğuralım, hamurumuz pürüssüz bir kıvam alsın.
- Sonrada büyük bir beze halinde tekrar kabımıza koyalım ve üzerini örtelim. En az 15 dakika böyle dinlensin.
- İç harcımız için uygun bir tavaya sıvı yağımızı katip ve küçük doğradığımız yeşilsoğan saplarını soteliyelim.
- Ardından rendelenmiş havuçlarımızı ve lahanamızı da katalım ve soteliyelim. Öldürmemeye özen görsterelim. Arayı bulalım.
- Bütün diğer malzemeleri şimdi katıp karıştıralım.
- Orta uzun ve verev kestiğimiz yeşilsoğanın yeşil kısmını, tavayı ocaktan almaya yakınken harcımıza katalım ve karıştıralım.
- Harcımıza damak tadımıza göre tadalım ve eğer tuz, sirke veya soya sosu eksik geliyorsa biraz daha katalım.
- Ocaktan tavamızı alalım şimdi ve ılımaya bırakalım.
- Dinlendirdiğimiz hamura geçelim şimdi. Hamurumuzu resimdeki gibi uzun ve ince şeklini verelim.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar keselim ve beze şeklini verelim. 12 tane çıkıyor.
- Her bezeyi tek tek açalım.
- İlk önce elimizin içiyle biraz basalım ve yeterince nişasta serpelim.
- Üzerine (yaklaşık bir silme yemek kaşığı) ve yufkamızı merdaneyle veya oklavayla incecik açalım.
- Tabak büyüklüğüne geliyorlar bu ölçüde. Artık size yufkanın arkasından mutfak tezgahın deseni gözüküyorsa veya yufkanın arkasından elinizin gölgesi tam gözüküyorsa inceliği tamamdır????????
. - Açtığınız her yufkayı tek tek birbirinin üzerine dizin.
- Hepsi üst üste dizildiyse şimdi kare şeklinde kesin. Resimlere bakın.
- Harcımızı üzerlerine doldurmadan önce fazla nişastayı yufkalardan çırpalım/alalım ve ardından resimlerde gösterildiği gibi iç harcımızı her yufkanın ortasına dizin ve ilk önce altdaki üçü ortaya doğru getirerek bükün ve sonra kenarlardaki uçları ortaya gelecek şekilde bükün.
- Kalan yukardaki uca suyla ıslattığınız işaretparmağınızla gezdirin ve böreğimizi sıkı sıkı sarıp işlemi tamamlayın.
- Her yufkaya böyle işlem yapın.
- Ocağa aldığınız uygun tavaya yeterince sıvı yağı katın ve yüksek ateşde böreklerimizi kızartın.
- Rengi altın rengi olanadek kızartın. Fazla yağı almak için kağıtbez serdiğiniz tabağa dizin böreklerimizi. Şimdi servise hazırdır. Afiyetler olsun.Not: kestiğimiz fazla yufka kenarlarını ben sıvı yağda kızarttım ve soğuduğunda pudrasekeri eledim üzerine ve güzel bir lokmalık tatlı oldu. Bu sayede hiçbirşey ziyan olmadı????????????????????.
El Açması Çıtır Yufkasıyla Sizi Mest Edecek Sebzeli Börek (Springroll) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.