Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Gül Böreği

El Açması Gül Böreği
0
93

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
el-acmasi-gul-boregi.jpg

El Açması Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un
İç gereç;
  • 5-6 adet haşlanmış patates
  • 2 adet orta büyüklükte kuru soğan
  • Yarım kasık domates salçası
  • Yarım kaşık biber salçası
  • Karabiber ,pulbiber ,nane ,zerdaçal ve tuz ekliyoruz

El Açması Gül Böreği Tanımı Yapılışı

  1. İç malzemeyi patatesli yaptım.
  2. Orta büyüklükteki 5-6 patatesi haşladım .
  3. Tavaya 4 yemek kaşığı yağ koyup orta büyüklükteki 2 soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz .
  4. Rendelediğimiz patatesleri ek ediyoruz .
  5. Yarım kaşık domates ,yarım kaşık biber salçası ekliyoruz .
  6. Biraz daha kavurup tuz, karabiber ,pulbiber ,nane ve zerdeçal ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  7. Hamuru yoğuralım ve biraz dinlendirelim.
  8. Dinlenen hamurdan 4 beze yapalım.
  9. Her bir bezeyi çok ince açabildiğiniz kadar açalım .
  10. Sonra zeytinyağı sürelim ve artı biçiminde kesip iç gereçten koyup rulo biçiminde sarıp gül biçimini verelim .
  11. Yağlı kağıt serdiğini tepsiye dizelim. 16 adet çıkıyor .
  12. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt