
El Açması Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı un
- 5-6 adet haşlanmış patates
- 2 adet orta büyüklükte kuru soğan
- Yarım kasık domates salçası
- Yarım kaşık biber salçası
- Karabiber ,pulbiber ,nane ,zerdaçal ve tuz ekliyoruz
El Açması Gül Böreği Tanımı Yapılışı
- İç malzemeyi patatesli yaptım.
- Orta büyüklükteki 5-6 patatesi haşladım .
- Tavaya 4 yemek kaşığı yağ koyup orta büyüklükteki 2 soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz .
- Rendelediğimiz patatesleri ek ediyoruz .
- Yarım kaşık domates ,yarım kaşık biber salçası ekliyoruz .
- Biraz daha kavurup tuz, karabiber ,pulbiber ,nane ve zerdeçal ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru yoğuralım ve biraz dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan 4 beze yapalım.
- Her bir bezeyi çok ince açabildiğiniz kadar açalım .
- Sonra zeytinyağı sürelim ve artı biçiminde kesip iç gereçten koyup rulo biçiminde sarıp gül biçimini verelim .
- Yağlı kağıt serdiğini tepsiye dizelim. 16 adet çıkıyor .
- 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.