El Açması Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı mısır unu
- 6 su bardağı un
- Peynir
- Maydanoz
- Pul biber
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Mavi haşhaş
El Açması Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak iki buçuk su bardağı ılık suyumuzu kâsemize alıyoruz. Daha sonra bir paket kuru mayamızı ekliyoruz, maya eriyene kadar çırpıyoruz.
- Bir tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 su bardağı mısır unumuzu ekliyoruz, sonrasında 6 su bardağı unumuzu ekliyoruz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamurumuzu yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra 6 tane eşit şekilde beze yapıyoruz yaptığımız bezeleri 5 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
- Dinlenmeye bıraktığımız bezeleri yuvarlak bir şekilde yağla açıyoruz kare olacak şekilde katlıyoruz ve her bir katın arasına da mısır ununu serpiyoruz.
- Daha sonra kare şeklini alan hamurumuzu açıyoruz arasına iç harcımız olan peynirli maydanoz harcımızı yerleştiriyoruz. Daha sonra rulo şeklinde yuvarlıyoruz.
- Bir parmak kalacak kadar hamur keseceği ile çizikler atıyoruz ve sonra tepsimize alıyoruz.
- Üzerine bir yemek kaşığı süt mavi haşhaş, 1 yumurta sarısı ve bir çay kaşığı kırmızı toz biberle hazırladığımız sosu üzerine sürüyoruz ve en son olarak önceden ısıtılmamış fırına atıyoruz şimdiden afiyet olsun.
El Açması Peynirli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı