teknolojiuzmani
FD Üye
Elmalı Fındıklı Çıtır Gevrek Tanımı İçin Materyaller
- 15 adet baklavalı yufka
- 4 adet elma
- 1 çay bardağı fındık içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı şeker
- 100 gram margarin yada tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Elmalı Fındıklı Çıtır Gevrek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Elmaları rendeleyip bir tavaya alalım içine şeker,tarçın ve fındık içini ekleyip pişirelim.
- Yağı eritip ılıtalım.
- 1 yufkayı alalım her yerine fırça ile yağ sürelim.
- 2. Yufkayı üzerine alıp birebir süreci yapalım.
- Elmalı harcı kenarına koyup rulo yapalım istenilen büyüklükte keselim.
- Hepsini yapıp tepsiye dizelim.
- Üzerine kalan yağı sürüp evvelden ısıttığımız 200 derecede pişirelim.
- Çıkınca üzerine pudra şekeri dökelim ???? Afiyet olsun ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.