
Elmalı Kek Tanımı İçin Materyaller
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 adet büyük uzunluk yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
- 2 adet elma
Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Fırın 170° çalıştırılır.
- Sıvıyağ, yoğurt, şeker ve tarçın çırpılır.
- Yumurtalar eklenir tekrar çırpılır.
- Toz gereçler elenerek eklenir çırpılır ve yağlanmış kalıba dökülür.
- Elmalar elma dilim biçiminde soyulup kesilir ve kek hamurunun üzerine güzelce yerleştirilir.
- Evvelden ısıtılmış fırında 30 dakika denetimli pişirilir. Afiyet olsun.