bilgisayarci
FD Üye

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr oda sıcaklığında margarin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 2,5 su bardağı un
- 4 adet elma
- 1 yemek kaşığı toz tarçın
- 1 çay bardağı toz şeker
- 6-7 adet ceviz içi
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Elmalarımızın kabukları soyup rendeleyelim, tarçın ve şekeri ilave ettikten sonra orta ateşte iç harcımızı pişirelim.
- Elmalarımız şeker ile harmanlanıp yumuşadıktan sonra ocaktan alıp, cevizimizi de ekledikten sonra iç harcımızı soğumaya bırakalım. O soğurken biz hamurumuzu yapalım.
- Un hariç bütün malzemeleri karıştırıp, yoğuruyoruz. Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyip, yoğurmaya devam ediyoruz.
- Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ettikten sonra istediğimiz şekle göre içine hazırladığımız iç harcı koyup, şekil veriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra, kurabiyelerimiz sıcak tepsiden hemen başka bir tabağa alalım sıcak tepside soğuması için bekletmeyelim.
- Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra üzerlerine süzgeç yardımıyla pudra şekerini ekelim ve servis edelim. Afiyet olsun.