Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 250gr margarin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1çay kaşığı kabartma tozu
- 4 adet elma rendesi
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kalığı tarçın
- 1 avuç ceviz(isteğe göre)
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce iç gerecini tavada tümünü dökerek ocağa alın. Elma suyunu çekene kadar pişirin.
- Hamurunu hoş yoğurun.
- Daha sonra merdane ile açın geniş bir tabağı açılan hamurun üstüne kapatın ve tabağın dışında kalan hamur modülleri kesin.
- Tabağı alıp yuvarlak olan açılmış hamurumuzu evvel 2ye sonra 4e ve 8e bölüyoruz.
- Bölünen kesimlere iç harcını koyup hamurun geniş yerinden ince yerine hakikat yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
- Her kademe hamur bitene kadar tıpkı halde yapılacak.
- Altı ve üstü pembeleşince fırından çıkartın. Çok rengi dönmesin.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri döküp servis yapınız. Bu tarifle bu ölçüde yıllardır yapıyorum ve büyük bir tepsi kurabiye çıkıyor. Afiyet olsun.