
Elmalı Tart Tanımı İçin Materyaller
- 275 gram un ( Yaklaşık olarak 2 tam su bardağı + 1 su bardağının 3/4)
- 125 gram pudra şekeri ( Yaklaşık olarak 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
- 125 gram tereyağ
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı vanilya
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı süt
- 3 büyük elma ( küçükse 5 olur)
- 1/2 (yarım) çay bardağı ceviz
- 1/2 (yarım) çay bardağı fındık
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 buçuk tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Tart Tanımı Yapılışı
- Dolgu gereçlerini tavada elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Soğuması için kenara alalım. Hamur için geniş bir kaba unu ve pudra şekerini eleyelim.
- Başka gereçleri de ekleyip hamuru dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
- Tart kalıplarımızı güzelce yağlayalım.
- Hamuru 18 kesime bölelim. ( 18 zira 12 adet kalıbım var. 12 adedini kalıplar için öteki 6 tanesinide kalıpların üzerini süslemek için paylaştırıyorum. )
- 12 tanesi ile kalıplarımızı kaplayalım.
- Çatalla delikler açalım.
- İçlerine dolgu gerecimizi paylaştıralım.
- Üzerlerini de kalan 6 hamur kesimimiz ile gönlümüze nazaran süsleyelim.
- 180 derecede kızarana kadar pişirelim. Dinlendirip pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun.