Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Tart

Elmalı Tart
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
elmali-tart.jpg

Elmalı Tart Tanımı İçin Materyaller

  • 275 gram un ( Yaklaşık olarak 2 tam su bardağı + 1 su bardağının 3/4)
  • 125 gram pudra şekeri ( Yaklaşık olarak 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
  • 125 gram tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı süt
Dolgu materyali için
  • 3 büyük elma ( küçükse 5 olur)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ceviz
  • 1/2 (yarım) çay bardağı fındık
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Tart Tanımı Yapılışı

  1. Dolgu gereçlerini tavada elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  2. Soğuması için kenara alalım. Hamur için geniş bir kaba unu ve pudra şekerini eleyelim.
  3. Başka gereçleri de ekleyip hamuru dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  4. Tart kalıplarımızı güzelce yağlayalım.
  5. Hamuru 18 kesime bölelim. ( 18 zira 12 adet kalıbım var. 12 adedini kalıplar için öteki 6 tanesinide kalıpların üzerini süslemek için paylaştırıyorum. )
  6. 12 tanesi ile kalıplarımızı kaplayalım.
  7. Çatalla delikler açalım.
  8. İçlerine dolgu gerecimizi paylaştıralım.
  9. Üzerlerini de kalan 6 hamur kesimimiz ile gönlümüze nazaran süsleyelim.
  10. 180 derecede kızarana kadar pişirelim. Dinlendirip pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,712Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt