Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 4,5-5 su bardağı un
- 4 adet elma
- 4-5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Ceviz
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak elmaları rendeliyoruz, üzerine şeker ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Üzerine tarçın ve cevizi de ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için tereyağı, sıvı yağ, şeker, yoğurt, yumurta ve vanilyayı karıştırıyoruz.
- Üzerine yavaş yavaş unu ekliyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurun yarısından fazlasını tart kalıbına yerleştirip, kalan kısmını buzluğa atıp donduruyoruz.
- Soğuyan elmayı tarttaki hamurun üzerine yayıyoruz.
- Ardından buzlukta sertleşen hamuru elmanın üzerine rendeliyoruz.
- 180 derecede pişirelim.
- Üzerine pudra şekeri ile servis edebilirsiniz.
Borcamda ya da daha büyük bi kalıpta yaparsanız yazdığım tarife nazaran yapabilirsiniz.
Afiyet olsun ????.
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.