
En Doğalından Mis Limonata Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet portakal
- 1 adet limon
- 1-2 diş limon tuzu
- 1 su bardağı şeker
- 2,5 -3 litre su
En Doğalından Mis Limonata Tanımı Yapılışı
- Öncelikle portakal ve limonu buzluğa koyup 1 gün dondurmamız gerek.
- Lakin bütün halinde değil de minik kesimlere bölersek buzluktan çıkardıktan sonra çok beklememize gerek kalmaz.
- Robota portakal ve limonu koyun. 1 su bardağı şekeri üzerine ek edin ve 5 dakika kadar robotta çekelim.
- 3 lt suya çektiğimiz portakal limon şeker karışımını ekleyelim.
- 1-2 limon tuzunu da ekleyip 5 dakika kadar bekletelim.
- Bir kaba pak bir tülbent geçirelim yada ince tel süzgeçle içeceğimizi süzelim içinde hiç tane kalmasın.
- Tülbent olması değerli daha kolaylaştırıyor bu işi.