Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En Pratik Ve Lezzetli Bazlama Tarifi

En Pratik Ve Lezzetli Bazlama Tarifi

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
en-pratik-ve-lezzetli-bazlama-tarifi.jpg

En Pratik Ve Lezzetli Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt (Süzme olmaması tercih edilir)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığından biraz az tuz
  • 1 kabartma tozu
  • Un (Bu ölçülerle aşağı yukarı 4 su bardağı kadar ya da 20 yemek kaşığı)

En Pratik Ve Lezzetli Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 1 çay bardağı hazır yoğurt, süt ve tuzu bir kaba alıp karıştıralım.
  2. Homojen bir karışım olduktan sonra 1 bardak un ve kabartma tozunu dökelim ve iyice karıştıralım hafif hafif yoğurmaya başlayalım.
  3. Hamurumuz az ele yapışır ama şekil de alır kıvama gelene kadar un ekleyip yoğuralım, ne çok yumuşak ne sert bir hamur olacak.
  4. Hamurumuz yoğurulduktan sonra tezgahımızı hafif unlayıp hamurumuzu eşit parçalara bölelim, ben bu şekilde 12 eşit parça yaptım, büyük isteyenler biraz daha az parçaya bölebilir ama en fazla 16 parça yapmanızı öneririm.
  5. Ardından unladığımız bir yere beze haline getirilmiş hamurları dizelim. Üzerini streç film ile kapatalım (Hafif nemli bir bez de olur ama bu şekilde de poşete giydirin bir 5 dakika fazla beklesin).
  6. Hamurumuz bu şekilde 20 dakika kadar beklesin
  7. Ardından istediğiniz şekle getirin, bu aşamada çok az un kullanılabilir ama fazlaya kaçmayın.
  8. Hamura istediğimiz şekli verdikten sonra üzerlerini tekrar örtüp ya da streç ile kapatıp bi 15 dakika daha beklemeniz tavsiyemdir ama aceleniz varsa direk ısıtılmış tavanıza da alabilirsiniz.
  9. Beklediğiniz takdirde daha çok kabaran ve yumuşak bir bazlama olur.
  10. Isıtılmış tavamıza sırayla bazlamalarımızı alalım, önlü arkalı sürekli çevirerek pişirirseniz daha eşit pişen bazlamalar elde edersiniz yani bir yönün tamamen pişmesini beklemeyin biraz pişsin çevirin sonra tekrar çevirin.
  11. İşte bu kadar pratik ve gerçekten inanılmaz lezzetli, tereyağ bal reçel yahut peynirlerle servis edebilirsiniz dilediğiniz her ne ise ???? Tarifimi denerseniz veya beğenirseniz yorum yapmanız ve fotoğraf atmanız ricamdır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun ????????????
En Pratik Ve Lezzetli Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,727Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt