bilgisayarci
FD Üye

Enfes Çikolata Soslu Tavada Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 3-4 modül bitter çikolata
- 1 çay bardağı süt (Ilık)
Enfes Çikolata Soslu Tavada Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpıyoruz sonrasında sıvı materyallerimizi katip tekrar çırpıyoruz.
- Geriye kalan katı gereçleri un, kakao, kabartma tozu, vanilyayı katip tekrar güzelce çırpıyoruz.
- Yapışmaz granit tenceremizi tereyağıyla güzelce yağlayıp sonra unluyoruz unun fazlasını tencereden aldırıyoruz.
- Kek hamurumuzu tencereye döküp ocağımızı en kısık ayara getirip tenceremizin kapağını kapatıp yaklaşık bir 35-40 dakika kadar kekimizin pişmesini bekliyoruz. Bu sırada çok fazla kapağını açmamaya dikkat edelim.
- Kekimiz olurken o sırada bizde sosunu hazırlayalım.
- Küçük bir sos tenceresine süt, kakao, unu alıp orta ateşte kaynayıp yoğunlaşana kadar karıştıralım.
- Sos kaynayıp yoğunlaştıktan sonra sosun altını kapatıp içerisine kahvaltılık çikolata, bitter çikolata ve tereyağını katip karıştıralım ve sosumuzu bir kenara alalım.
- Kekimizi pişmeye yakın kapağını açıp kürdanla denetim edelim.
- Kekimiz piştikten sonra bir havlu yada havlu kağıt yardımıyla nemini aldırmak için kapak ve tencere ortasına bir havlu koyalım bu türlü bir 3-4 dakika beklemesi kâfi.
- Sonra dikkatli bir biçimde keki tencereden bir servis tabağına çıkaralım evvel süt ile hafif ıslatalım sonra üzerine sosumuzu koyalım ve afiyet olsun. Yumuşacık tencere kekiniz hazır .