Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Enfes İnce Mutfak Usulü Kısır (Kuru Domatesli)

Enfes İnce Mutfak Usulü Kısır (Kuru Domatesli)
0
77

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
enfes-ince-mutfak-usulu-kisir-kuru-domatesli.jpg

Enfes İnce Mutfak Metodu Kısır (Kuru Domatesli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı köftelik bulgur
  • Dolu dolu 2 yemek kaşığı domates salçası (lezzetindeki püf noktası bol salça)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 5-6 yaprak marul
  • Yarım demet maydanoz
  • 2-3 taze soğan
  • Yarım kase kadar ıslatılmış kuru domates(ıslattıktan sonra rondoda düzgünce parçalayalım)
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı toz sumak
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak

Enfes İnce Mutfak Yolu Kısır (Kuru Domatesli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bulgurumuzu sıcak suyla ıslatıp 10 dk kadar dinlendirelim.
  2. Yeşilliklerimizi ince ince doğrayalım.
  3. Ardından dinlendirdiğimiz bulgurumuzun üzerine tüm baharatları ,salçayı, nar eşisini ekleyip güzelce karıştıralım.
  4. Doğradığımız yeşillikleri ve yağımızı ekleyip harmanlayalım.
  5. Taze yeşillik ,domates, salatalık, havuç, turşu ne varsa işte onlarla servis edelim yapan herkese afiyet olsun ????.
Enfes İnce Mutfak Adabı Kısır (Kuru Domatesli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Enfes Tadıyla Kısır Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ince bulgur1 orta boy kuru soğanYarım çay bardağı sıvı yağ1,5 yemek kaşığı biber salçası1,5 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı kırmızı biber tozuYarım çay kaşığı karabiber1,5 tatlı kaşığı tuzot (Yoksa tuz)3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Yedikçe Yediren Enfes Kısır Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ince bulgur Islatmak için; 1 adet soğan4 su bardağı su3 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı tuz1 yemek kaşığı karabiber İç harcı için; 8 kısım marulYarım demet maydanoz2 adet havuç3 yaprak kırmızı lahana4 kol taze soğan2 adet limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Hatay Yöntemi Kısır (Nefis) Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı ince köftelik bulgur2 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı acı biber salçası1 tatlı kaşığı kimyon tuz1 adet salatalık1 adet domatesYarım demet maydanozYarım demet taze soğanYahut 1adet kuru soğanYarım demet taze naneYahut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Domatesli Pirinç Pilavı Enfes Lezzetli Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı pirinç (Tuzlu sıcak su ile ıslatılır)2 su bardağı sıcak su1 su bardağı tavuk suyu (Yoksa sıcak su kullanabilirsiniz )1 büyük uzunluk kuru soğan4 yahut 5 domates3-4 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı silme tereyağı1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Kısır Tanımı İçin Gereçler 4 çay bardağı ince bulgur1 adet kuru soğan2 adet domates rendesiYarım demet maydanoz4 kısım yeşil soğan1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kuru nane1 yemek kaşığı biber salçası2 yemek kaşığı domates salçası1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,735Kullanıcılar
TanselSon üye
Üst Alt