Enfes İnce Mutfak Metodu Kısır (Kuru Domatesli) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı köftelik bulgur
- Dolu dolu 2 yemek kaşığı domates salçası (lezzetindeki püf noktası bol salça)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 5-6 yaprak marul
- Yarım demet maydanoz
- 2-3 taze soğan
- Yarım kase kadar ıslatılmış kuru domates(ıslattıktan sonra rondoda düzgünce parçalayalım)
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı toz sumak
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
Enfes İnce Mutfak Yolu Kısır (Kuru Domatesli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulgurumuzu sıcak suyla ıslatıp 10 dk kadar dinlendirelim.
- Yeşilliklerimizi ince ince doğrayalım.
- Ardından dinlendirdiğimiz bulgurumuzun üzerine tüm baharatları ,salçayı, nar eşisini ekleyip güzelce karıştıralım.
- Doğradığımız yeşillikleri ve yağımızı ekleyip harmanlayalım.
- Taze yeşillik ,domates, salatalık, havuç, turşu ne varsa işte onlarla servis edelim yapan herkese afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.