Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enginar Dolması Tarifi ( Videolu Anlatım )

Enginar Dolması Tarifi ( Videolu Anlatım )
0
85

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
enginar-dolmasi-tarifi-videolu-anlatim.jpg

Enginar Dolması Tanımı ( Anlatım ) İçin Malzemeler

• 6 adet enginar
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 10 kol taze soğan
  • 1 demet dereotu
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 adet limon
  • Yeterince su

Enginar Dolması Tanımı ( Anlatım ) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel enginarlarımızın üzerinde ki kart yapraklarını koparıyoruz.
  2. Enginarların üst kısımlarını uç kısmından kesiyoruz.
  3. Ortasını elimizin yardımı ile açıyoruz.
  4. Bir kaşık yardımı ile de ortasında ki tüycükleri alıyoruz.
  5. Kararmaması için limonlu suyun içine koyuyoruz.
  6. Dolmalık iç harcını hazırlamaya geçiyoruz.
  7. Pirincimizi, taze soğanımızı, dere otumuzu, limonumuzu ve zeytinyağımızı üzerine de tuzunu ve karabiberini de ekleyerek düzgünce karıştırıyoruz.
  8. Hazırlanan içimizi enginarımızın içine dolduruyoruz.
  9. Bir tencerenin içine güzelce sıralayarak üzerine limon suyunu, zeytinyağını, ve suyunu ekleyerek pişiriyoruz.
Pişince de afiyetle yiyoruz.

Gerçek lezzetler.

Enginar Dolması Tanımı ( Anlatım ) Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler 2 adet orta uzunluk enginar1 adet orta uzunluk kuru soğan2 adet domates rendesi (ben konserve domates şişesi kullandım )Yarım demet maydanozDere otuKuru nane (taze varsa taze daha hoş olur)3 diş sarımsak2 su bardağı pirinç1 çay kaşığı karabiber1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı İçin Materyaller 6 adet enginar1 adet kuru soğan1 kutu konserve garnitür1/2 (yarım) dereotu1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı1 adet limonTuz Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Enginarları limonlu suda bekletin kararmaması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler 5 adet dolmalık enginar1 büyük uzunluk soğan2 yemek kaşığı kuş üzümü1 su bardağından iki parmak eksik pirinç1 tatlı kaşığı şeker1 çay kaşığı tuzYarım çay kaşığı yenibaharYarım çay kaşığı karabiberYarım çay kaşığı tarçın1 limonSuBir kaç kol taze nane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Enginar Dolması Tanımı İçin Gereçler 4 adet yapraklı ortası temizlenmiş enginar1 çay bardağı pirinç200 gram kıyma1 demet yeşil soğan ya da (1 adet kuru soğan)Yarım demet dereotuYarım demet maydanoz1/4 (çeyrek) taze nane ya da 1 tepeleme çay kaşığı kuru nane1 tepeleme çay kaşığı kaya tuzu1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Baklalı Enginar Dolması Tarifi İcin Malzemeler *4 adet dolmalık cicek enginar *Yarım kuru soğan *2 yeşil soğan *1 dal taze sarımsak *Nane *Dereotu *2 cay bardağı yıkanmış pirinc (her bir enginar icin 1 cay bardağı pirinc tercih eden de var, bana cok fazla geliyor, tercih sizin) *1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt