iltasyazilim
FD Üye
Enginarın yararları, enginar hakkında veri, enginar nasıl tüketilir, enginar tüketimi, enginarın faydaları nelerdir
Enginar mor çiçekleri olan fazla takvim bir bitkidir Bir sebze olarak kabul edilmesine karşın yenilen kısmı hemen şimdi açmamış çiçek tomurcuğu olduğundan doğrusu meyve sınıfına girebilir Tüm sebze ve meyvelerde olduğu gibi enginarın ahenkli olarak tüketilmesi sağlığa oldukça faydalıdır
Enginar aslında papatyalarla aynı familyadan gelmektedir Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Akdeniz ülkelerinde yetişir Çok eski tıp kitaplarında enginarın sağlığa faydaları, bilhassa sindirimi kolaylaştırma özelliğine çoğu kez değinilmiştir Eski Yunanlılar enginarı bir afrodizyak olarak kabul etmekte, cinsel isteği arttırıp, ilişki süresini uzattığı bilinmektedir Bazı inanışlar oğlan doğurmak isteyen kadınların enginar yemesini öğütlemektedir
Dünyada bilinen 50 enginar türü vardır Magazinel bir bilgi olarak Amerika ’da dünyanın enginar başkenti sayılan bir şehir olduğu ve Marilyn Monroe ’nun birincil enginar kraliçesi olduğuna da değinelim
Ortalama büyüklükteki bir enginar 25 kalori ve 3 gramdır C, B vitaminleri, folat ve magnezyum içerir Ayrıca yapraklarında yer alan sinarin kolesterolü düşüren bir maddedir
Enginarı bir afrodizyak olarak göz önünde bulundurmak bazıları için zorlama olabilir ancak tek faydası bununla sınırlı değildir Kansızlık, romatizma, gut hastalığı, sindirim güçlüğü, deri kaşıntıları ve hatta böcek yılan ısırmalarında kullanılagelmiştir
Sıkıntılı veya sinirli bağırsak sendromu olarak bilinen (irritabl bağırsak), spastik sütun sorununda olsukça faydalıdır Sindirimi kolaylaştırarak hastalığa özgü acı, sancı, şişlik, gaz, ishal ve kabızlık bulgularını düzeltmektedir
Fena kolesterol olarak aşina HDL oranlarını düşürmektedir Bilhassa yaprak kısımları kötü kolesterolle savaşmaktadır *
Enginar mor çiçekleri olan fazla takvim bir bitkidir Bir sebze olarak kabul edilmesine karşın yenilen kısmı hemen şimdi açmamış çiçek tomurcuğu olduğundan doğrusu meyve sınıfına girebilir Tüm sebze ve meyvelerde olduğu gibi enginarın ahenkli olarak tüketilmesi sağlığa oldukça faydalıdır
Enginar aslında papatyalarla aynı familyadan gelmektedir Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Akdeniz ülkelerinde yetişir Çok eski tıp kitaplarında enginarın sağlığa faydaları, bilhassa sindirimi kolaylaştırma özelliğine çoğu kez değinilmiştir Eski Yunanlılar enginarı bir afrodizyak olarak kabul etmekte, cinsel isteği arttırıp, ilişki süresini uzattığı bilinmektedir Bazı inanışlar oğlan doğurmak isteyen kadınların enginar yemesini öğütlemektedir
Dünyada bilinen 50 enginar türü vardır Magazinel bir bilgi olarak Amerika ’da dünyanın enginar başkenti sayılan bir şehir olduğu ve Marilyn Monroe ’nun birincil enginar kraliçesi olduğuna da değinelim
Ortalama büyüklükteki bir enginar 25 kalori ve 3 gramdır C, B vitaminleri, folat ve magnezyum içerir Ayrıca yapraklarında yer alan sinarin kolesterolü düşüren bir maddedir
Enginarı bir afrodizyak olarak göz önünde bulundurmak bazıları için zorlama olabilir ancak tek faydası bununla sınırlı değildir Kansızlık, romatizma, gut hastalığı, sindirim güçlüğü, deri kaşıntıları ve hatta böcek yılan ısırmalarında kullanılagelmiştir
Sıkıntılı veya sinirli bağırsak sendromu olarak bilinen (irritabl bağırsak), spastik sütun sorununda olsukça faydalıdır Sindirimi kolaylaştırarak hastalığa özgü acı, sancı, şişlik, gaz, ishal ve kabızlık bulgularını düzeltmektedir
Fena kolesterol olarak aşina HDL oranlarını düşürmektedir Bilhassa yaprak kısımları kötü kolesterolle savaşmaktadır *