Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erişte

Erişte

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Erişte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta,su ve tuzu yoğurma kabına alalım.
  2. Unu da azar azar ek edip sert bir hamur yoğuralım.
  3. Hamurun sert olmasına ihtimam gösterin. ????.
  4. Yoğurduğumuz hamurumuzun üzerini kapatıp bi 10 dk kadar dinlendirelim.
  5. Hamuru 4 eşit kesime ayıralım ve beze yapalım.
  6. İlk bezeden başlayarak hamuru oklava yardımıyla açalım. Ne kalın ne ince olacak. ????.
  7. Ocağa büyük bir tava koyalım ve ısıtalım.
  8. Açtığımız hamurları önlü gerili birkaç dk pişirelim. Yani börttürelim.
  9. Ocaktan aldığımız hamurları bir bezin üzerine alalım soğumasını bekleyelim.
  10. Daha sonra hamuru ortadan ikiye keselim üst üste koyalım. İki parmak kalınlığında uzun şeritler halinde keselim.
  11. Kestiğimiz şeritleri de yan çevirip incecik eriştemizi keselim.
  12. İsterseniz çabucak pişirin,isterseniz sofra bezine yahut büyük bir tepsiye serip birkaç gün daha düzgünce kurutabilirsiniz. Ortada elinizle karıştırın ki heryeri eşit kurusun. ☺️.
Deneyecek olanlara kolay gelsin ????.

Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt