elektronikci
FD Üye
Erişte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta,su ve tuzu yoğurma kabına alalım.
- Unu da azar azar ek edip sert bir hamur yoğuralım.
- Hamurun sert olmasına ihtimam gösterin. ????.
- Yoğurduğumuz hamurumuzun üzerini kapatıp bi 10 dk kadar dinlendirelim.
- Hamuru 4 eşit kesime ayıralım ve beze yapalım.
- İlk bezeden başlayarak hamuru oklava yardımıyla açalım. Ne kalın ne ince olacak. ????.
- Ocağa büyük bir tava koyalım ve ısıtalım.
- Açtığımız hamurları önlü gerili birkaç dk pişirelim. Yani börttürelim.
- Ocaktan aldığımız hamurları bir bezin üzerine alalım soğumasını bekleyelim.
- Daha sonra hamuru ortadan ikiye keselim üst üste koyalım. İki parmak kalınlığında uzun şeritler halinde keselim.
- Kestiğimiz şeritleri de yan çevirip incecik eriştemizi keselim.
- İsterseniz çabucak pişirin,isterseniz sofra bezine yahut büyük bir tepsiye serip birkaç gün daha düzgünce kurutabilirsiniz. Ortada elinizle karıştırın ki heryeri eşit kurusun.
.
Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı