Et Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Su
- 1 adet yumurta
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı un
Et Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etimizi üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip düdüklüde yarım saat pişirelim.
- Sonra ocağı kapatıp düdüklüyü soğuyunca açalım.
- Üzerine iri doğranmış patates ve halka doğranmış havuçları ekleyip pişene kadar ocakta pişirelim. Bu pişirme sırasında 2 su bardağı sıcak su ekleyelim.
- Ayrı bir kasede terbiyesini karıştırıp hazırlayalım.
- Pişen yemeğin suyundan terbiyesine biraz alıp karıştıralım.
- Sonra yemeğe terbiyesini ekleyip karıştıralım.
- Tuz ve karabiber ekleyip 5 dk kaynatalım. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.