Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Biber Dolması Tarifi -Etli Biber Dolmasının Puf noktaları

Etli Biber Dolması Tarifi -Etli Biber Dolmasının Puf noktaları
0
69

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Etli Biber Dolması Yapılışı



Etli Biber Dolması Tarifi Etli Biber Dolmasının Puf noktaları

imagesetlibiberdolmasitarifietlibiberdolmasininpufnoktalari5ad45fca48d42

Malzemeler

* 500 gram dolmalık biber
* 250 gram kıyma
* 1 avuc pirinc
* 1 soğan
* Yarım demet maydanoz
* Bir kaşık margarin
* Tuz,karabiber


Etli Biber Dolması tarifi

İcinin Yapılışı

1 – Kıymayı,ince kıyılmış soğan ve ayıklanıp yıkanmış pirincle karıştırınFındık buyukluğunde doğranmış domatesleri ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin
2 – Tuz,karabiber ve kıyma az yağlı ise margarinle yoğurun
3 – Dolma icinin sert olmaması icin birazcık su ilave edinBu malzemeyle yazkış dolma ve sarma ici doldurabilirsiniz

ETLİ BİBER DOLMASI

1 – Biberleri yıkayınSap kısmının yarım santim altından kesip icini temizleyinHazırladığınız dolma icini sıkıştırmadan doldurunAğızlarına, biberin uzerinden cıkardığınız kapakları veya birer dilim domatesi koyun
2 – Celik tencerenize ağızları yukarı gelecek şekilde yerleştirinCok kısık ateşte 4045 dakika pişirinBiberler yumuşayınca ocaktan indirin, 510 dakika dinlendirdiktensonra servis yapın

PUF NOKTASI:

Dolma haranın icine l corba kaşığı(eritilmemiş) Sana katarsanız,ic malzeme daha iyi pişer Dolmaların uzerine porselen bir tabak kapatırsanız,
sarsılmadan pişeceklerinden şekilleri daha duzgun olur

ALINTI
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt