iltasyazilim
FD Üye
Etli Yemekler
Hafif Et Yemekleri
ETLİ YAZ TÜRLÜSÜ
Etli Yaz Türlüsü Malzemeler:
200 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet patlıcan
1 adet havuç
1 adet kabak
3 adet domates
1 adet soğan
1 adet patates
56 adet mantar
200 gr taze fasulye
1 yemek yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Tuz, Karabiber
Etli Yaz Türlüsü Yapılışı
İnce ince doğradığınız soğanları bir tencerede tereyağı ile kavurun
Soğanlar pembeleşince kuşbaşı etleri ekleyip, renkleri değişene dek karıştırarak kavurun
Alaca soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış patlıcan, havuç ve kabağı, temizlenmiş ve doğranmış fasulye ile mantarları ek edin
Küp küp doğranmış domatesleri ekleyin
Damak tadınıza tarafından tuzlu ve karabiberi ekleyin
4 kadeh su ekleyin
Etler adamakıllı pişinceye kadar yüksek ateşte pişirin
Ocaktan alınca yarım saat dinlendirin ve servis edin
PATATESLİ ÇITIR KÖFTE
Patatesli Çıtır Köfte İçin Malzemeler:
500 gr kıyma,
3 orta boy patates,
1 adet yumurta,
1 orta yükseklik kuru soğan,
1 dilim mısır ekmeği,
1 yemek yemek kaşığı dolmalık fıstık,
1 diş sarımsak,
¼ demet taze maydanoz,
¼ demet taze nane,
¼ demet taze kekik,
¼ tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı tuz,
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Patatesli Çıtır Köfte Yapılışı:
Patatesleri rendeleyip 2 yemek yemek kaşığı zeytinyağıyla birkaç dakika pişirin
Fıstığı bir yemek kaşığı zeytinyağıyla hafif pembeleşinceye değin kavurun
Kıymaya kavrulmuş fıstık, patates, yumurta, ufalanmış mısır ekmeği, ince doğranmış maydanoz, nane, kekik ve tuzu ek edin
Yoğurarak köfte hamuru yapın, hazırladığınız köfte hamurundan bir yemek yemek kaşığı alarak köfteleri elinizle şekillendirin, yapışmaz bir tavada 2 yemek yemek kaşığı zeytinyağı ve bir diş sarımsak ile köfteleri zıt yüz ederek pişirin
FIRIN POŞETİNDE BİFTEK
Fırın Poşetinde Biftek İçin Malzemeler:
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
10 adet mantar
300 gr dana biftek
Tuzlu, Karabiber
isteğe kadar kekik ve kırmızı pul biber
Fırın Poşetinde Biftek Yapılışı:
Bifteğinizi parmak kalınlığında doğrayın
Soğanın ve sarımsakların kabuğunu soyup 23 parçaya bölün Mantarları boylu boyunca 2 parçaya bölün
Bütün malzemeyi baharatlarını da ekleyerek fırın poşetine alın Fırın poşetini tepsiye yerleştirin, poşetin ağzını kapatıp bıçak yardımıyla üzerinde 23 delik açın
Etleri 200 derece evvelden ısıtılmış fırında 50 dakika dek pişirin
Yeşillikler ile servis yapın
Sıhhat Olsun
ETLİ NOHUT YEMEĞİ
Etli Nohut Yemeği İçin Malzemeler:
300 gr kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
1 diş sarmısak
1 yemek yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı nohut
Tuz, karabiber, pulbiber, sıvıyağ
Etli Nohut Yemeği Yapılışı:
Nohutları bir gece önceden ıslatıp ertesi gün hafif diri kalacak şekilde haşlayın Ben nohutu böyle haşlayıp buzluğa kaldırıyorum ki daha sonra ihtiyacım olunca hazır olsun
Etleri yıkayıp yumuşayana dek haşlayın Haşlama suyuna bir iki dal defne eklerseniz daha aromalı ve lezzetli bir etiniz olur
Bir tencereye sıvıyağ döküp soğan ve sarmısağı minik doğrayıp kavurun Üzerine salçayı ilave edin Bir kaç dakika sonradan haşlanmış etleri de ekleyin ve etlerle kavurmaya devam edin 2 su bardağı kadar suyu da ek edin Su kaynamaya başlayınca nohutları sonradan tuz ve baharatları ekleyin Nohutlar azıcık daha yumuşayınca ocağın altını kapatın
Sıhhat olsun *
Hafif Et Yemekleri
ETLİ YAZ TÜRLÜSÜ
Etli Yaz Türlüsü Malzemeler:
200 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet patlıcan
1 adet havuç
1 adet kabak
3 adet domates
1 adet soğan
1 adet patates
56 adet mantar
200 gr taze fasulye
1 yemek yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Tuz, Karabiber
Etli Yaz Türlüsü Yapılışı
İnce ince doğradığınız soğanları bir tencerede tereyağı ile kavurun
Soğanlar pembeleşince kuşbaşı etleri ekleyip, renkleri değişene dek karıştırarak kavurun
Alaca soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış patlıcan, havuç ve kabağı, temizlenmiş ve doğranmış fasulye ile mantarları ek edin
Küp küp doğranmış domatesleri ekleyin
Damak tadınıza tarafından tuzlu ve karabiberi ekleyin
4 kadeh su ekleyin
Etler adamakıllı pişinceye kadar yüksek ateşte pişirin
Ocaktan alınca yarım saat dinlendirin ve servis edin
PATATESLİ ÇITIR KÖFTE
Patatesli Çıtır Köfte İçin Malzemeler:
500 gr kıyma,
3 orta boy patates,
1 adet yumurta,
1 orta yükseklik kuru soğan,
1 dilim mısır ekmeği,
1 yemek yemek kaşığı dolmalık fıstık,
1 diş sarımsak,
¼ demet taze maydanoz,
¼ demet taze nane,
¼ demet taze kekik,
¼ tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı tuz,
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Patatesli Çıtır Köfte Yapılışı:
Patatesleri rendeleyip 2 yemek yemek kaşığı zeytinyağıyla birkaç dakika pişirin
Fıstığı bir yemek kaşığı zeytinyağıyla hafif pembeleşinceye değin kavurun
Kıymaya kavrulmuş fıstık, patates, yumurta, ufalanmış mısır ekmeği, ince doğranmış maydanoz, nane, kekik ve tuzu ek edin
Yoğurarak köfte hamuru yapın, hazırladığınız köfte hamurundan bir yemek yemek kaşığı alarak köfteleri elinizle şekillendirin, yapışmaz bir tavada 2 yemek yemek kaşığı zeytinyağı ve bir diş sarımsak ile köfteleri zıt yüz ederek pişirin
FIRIN POŞETİNDE BİFTEK
Fırın Poşetinde Biftek İçin Malzemeler:
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
10 adet mantar
300 gr dana biftek
Tuzlu, Karabiber
isteğe kadar kekik ve kırmızı pul biber
Fırın Poşetinde Biftek Yapılışı:
Bifteğinizi parmak kalınlığında doğrayın
Soğanın ve sarımsakların kabuğunu soyup 23 parçaya bölün Mantarları boylu boyunca 2 parçaya bölün
Bütün malzemeyi baharatlarını da ekleyerek fırın poşetine alın Fırın poşetini tepsiye yerleştirin, poşetin ağzını kapatıp bıçak yardımıyla üzerinde 23 delik açın
Etleri 200 derece evvelden ısıtılmış fırında 50 dakika dek pişirin
Yeşillikler ile servis yapın
Sıhhat Olsun
ETLİ NOHUT YEMEĞİ
Etli Nohut Yemeği İçin Malzemeler:
300 gr kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
1 diş sarmısak
1 yemek yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı nohut
Tuz, karabiber, pulbiber, sıvıyağ
Etli Nohut Yemeği Yapılışı:
Nohutları bir gece önceden ıslatıp ertesi gün hafif diri kalacak şekilde haşlayın Ben nohutu böyle haşlayıp buzluğa kaldırıyorum ki daha sonra ihtiyacım olunca hazır olsun
Etleri yıkayıp yumuşayana dek haşlayın Haşlama suyuna bir iki dal defne eklerseniz daha aromalı ve lezzetli bir etiniz olur
Bir tencereye sıvıyağ döküp soğan ve sarmısağı minik doğrayıp kavurun Üzerine salçayı ilave edin Bir kaç dakika sonradan haşlanmış etleri de ekleyin ve etlerle kavurmaya devam edin 2 su bardağı kadar suyu da ek edin Su kaynamaya başlayınca nohutları sonradan tuz ve baharatları ekleyin Nohutlar azıcık daha yumuşayınca ocağın altını kapatın
Sıhhat olsun *