iltasyazilim
FD Üye
Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr et
*1 su bardağı pirinç
*Tereyağı
*Sıvı yağ
*Tuz
*2 su bardağı su
*Eti pişirmek için, 1 küçük çay bardağı su
*İstediğiniz miktarlarda da yapabilirsiniz göz kararı
Etli Pilav Tarifi Yapılışı İlk önce tenceremize istediğimiz kadar etimize 1 küçük çay bardağı kadar suyu ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz, pilav tavamıza sıvı yağ ve tereyağı koyup istediğimiz ölçüde pirincimizi ekleyip bir iki karışımdan sonra pişen etlerimizi tuzumuzu ekliyoruz, kavurmaya başlıyoruz Pirinçler kendi renginden ayrılıp süt beyaz rengini alana kadar kavurup suyunu döküp altı kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz Suyunu tamamen çekince altını kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz Bu arada güzel bir salata yapıp servise sunuyoruz
*200 gr et
*1 su bardağı pirinç
*Tereyağı
*Sıvı yağ
*Tuz
*2 su bardağı su
*Eti pişirmek için, 1 küçük çay bardağı su
*İstediğiniz miktarlarda da yapabilirsiniz göz kararı
Etli Pilav Tarifi Yapılışı İlk önce tenceremize istediğimiz kadar etimize 1 küçük çay bardağı kadar suyu ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz, pilav tavamıza sıvı yağ ve tereyağı koyup istediğimiz ölçüde pirincimizi ekleyip bir iki karışımdan sonra pişen etlerimizi tuzumuzu ekliyoruz, kavurmaya başlıyoruz Pirinçler kendi renginden ayrılıp süt beyaz rengini alana kadar kavurup suyunu döküp altı kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz Suyunu tamamen çekince altını kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz Bu arada güzel bir salata yapıp servise sunuyoruz