Etli Taze Fasulye Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg taze fasulye
- 500 gram modül dana kuşbaşı et
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Etli Taze Fasulye Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak sıvı yağı tenceremize alıyoruz ve soğanları ekleyerek kapağını kapatıp kavrulmaya bırakıyoruz.
- Kavurduğumuz soğanlara etlerimizi ek ediyoruz ve 1-2 dakika karıştırdıktan sonra kapağını kapalı biçimde 10 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
- Eti biraz karıştırıp domatesi ek ediyoruz ver kapağını kapalı halde 5 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
- Salçası, karabiber ve tuzu ek ediyoruz. Gereçler birbirine karışınca fasulyeleri ek ediyoruz.
- Fasulyelerin rengi değişinceye kadar (15 dakika) kapağı kapalı kavrulmaya bırakıyoruz.
- Yarım litre kadar kaynar su ek ediyoruz. Kapağı kapalı halde 45 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
- Etin ve fasulyenin piştiğinden emin oluyoruz gerekirse kaynar su ek edip pişirmeye devam ediyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.