
Etli Tencere Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram dana kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yeşil
- 1 adet kırmızı biber
- Yarım çay bardağı sıvı yap
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 kase bezelye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Etli Tencere Yemeği Tanımı Yapılışı
- Düdüklü tencereyi ısıtalım, oda sıcaklığındaki kuşbaşı erleri süratlice mühürleyelim.
- Suyunu süratlice bırakıp çeksin.
- Suyunu çektikten sonra 1 su bardağı sıcak suyu ek edelim.
- Düdüklü tencerede eti haşlayalım benim tenceremde 25 dakikada haşlanıyor.
- Diğer yandan soğanı ve biberleri sıvı yağda kavuralım.
- Salçayı ekleyelim, kavuralım, sarımsağı da ekleyelim.
- Havucu ekleyelim, 3 dakika soteleyelim.
- Haşlanan eti ekleyelim, bezelye ve havucu da ekleyelim.
- 1 su bardağı sıcak suyu ek edelim. Kısık ateşte patatesler yumuşayana dek pişirelim.