Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Uzum Yaprağı Sarması

Etli Uzum Yaprağı Sarması
0
112

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Resimli Etli Uzum Yaprağı Sarması Tarifi

Etli Uzum Yaprağı Sarması nasıl yapılır

Etli Uzum Yaprağı Sarması icin gerekli olan malzemeler:

350 gram asma yaprağı
600 gram yağlı kıyma
2 adet orta boy soğan
4 corba kaşığı margarin
1 kahve fincanı pirinc
1 demet dereotu
3 bardak su
250 gram yoğurt
Tuz
Karabiber

imagesetliuzumyapragisarmasi5ad3e3bdf27cd

Yapılışı

Bir kap icinde suyu kaynatın ve asma yapraklarını suyun icine atın Renkleri dğeişene kadar 5 dk kaynatın Sudan cıkararak damarlarını cıkarın Yaprakları ikiye bolun ve bir tarafa bırakın
Soğanları kucuk kucuk kesin Bir tencerede margarin ile birlikte pembeleştirin Soğanlara bir bardak su ile yıkanmış pirincleri ilave edin Tencerenin kapağını kapatın Pirincler suyunu cekip pilavımsı bir hal alana kadar 10 dakika kadar pişirin Pirincler sularını cekince tencereyi ateşten alın Bunlara kıymayı, ince doğranmış dereotunu, karabiber ile yarım corba kaşığı da tuz ilave ederek hepsini 5 dakika yoğurun Sonra yoğrulmuş bu kıymadan iri fındık buyukluğunde parcalar kopararak bunları haşlanmış yaprakların boş tarafını koyun Sonra yaprağın uzunluğuna doğru sigara gibi sararak yuvarlayın Kucuk bir tencereye duzgun bir şekilde yerleştirin Sonra bu dolmalara 2 corba kaşığı margarin ile 2 bardak su ilave ederek, uzerine bir tabak kapatın Tabağın ustune de ağırlık olarak bir havan yerleştirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın Orta ateşte 30 dakika pişirin Sonra servis yapabilirsiniz

Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,725Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt