Ev Lahmacunu Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tutam maydanoz
- 500 gr kıyma
- 1 er tatlı kaşığı kırmızı toz biber ,pul biber
- 1 er çay kaşığı karabiber ,kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tozşeker
- 2 su bardağı su
Ev Lahmacunu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahmacunumuzun iç harcı için bir kaç kesime böldüğümüz soğanı ,biberleri rondodan geçirelim.
- Daha sonra domatesi ,sarımsağı ,salçayı ve maydanozu rondodan geçirip hazırladığımız karışımı uygun bir kaba alın .
- Üzerine kıymayı ,baharatları ve tuzu ek edip güzelce karıştırın.
- Sonra streçleyerek buzdolabında dinlendirin,harcımız dinlenirken hamurumuzu hazırlayalım.
- Derin bir kaba unu, üzerine tuzu ve şekeri ekleyerek karıştıralım ve suyu koyup güzelce yoğuralım .
- 20 dk dinlendirelim.
- Hamurdan 4 kesime bölelim.
- Böldüğümüz kesimlerden 3 e bölerek 12 modül beze yapalım.
- Üzerini kapalım kurumasın.
- Bezelere un serperek ince hamur açalım açtığımız hamuru fırın kağıdına koyalım.
- İç harcından 2 yemek kaşığı koyalım elimizle yayalım ,sonra tavaya alalım altı kızarana kadar ocakta pişirelim.
- Sonra fırın teline alalım 250 c de azamî da pişirelim.